Dünya - Samsun'a Fen ve Teknoloji Lisesi

Dünya - Samsun

18.05.2018 | Doğa Koleji

Dünya - Samsun'a Fen ve Teknoloji Lisesi

Birçok kentte Fen ve Teknoloji lisesi kurmayı planlayan Doğa Koleji, bu doğrultuda Samsun'da da yatırım yapacak.

Kentte açacakları Fen ve Teknoloji Lisesi ile bilim ve teknoloji odaklı eğitim vereceklerini söyleyen Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, öğrencilerin akademik başarısını artırmak istediklerini vurguladı. Samsun'da kent merkezi ve Çarşamba ilçesinde kampüslerinin bulunduğunu belirten Lüle, açacakları Fen ve Teknoloji Lisesi ile verdikleri eğitimin kalitesini daha da artıracaklarını söyledi. Lüle, söz konusu liselerde eğitim gören öğrencilerin teknoloji alanında kendilerini geliştirme ve üretme imkanı bulduğunu belirtti.

Hazırlık sınıfından başlayıp, 12'nci sınıfakadar sarmalbir yapı içinde her yıl bir üst seviyede mühendislik dersleri verdiklerini ifade eden Ali Rıza Lüle, "Bilim Tarihine Giriş dersi proje tabanlı eğitimin temelini oluşturuyor. Teknoloji ve Donanım derslerinde öğrenciler temel bilişim teknolojileri araçlarını kullanmayı öğreniyor. Teknoloji ve Yazılım derslerinde de kodlama, java, piton yazılım dersleri görülüyor. Ayrıca Maker dersleri ile öğrenciler öğrendiklerini uygulama imkanı buluyor" dedi. Fen ve Teknoloji liselerinde eğitimin, üretim ve proje odaklı olduğunun altını çizen Lüle, "Bu nedenle Fen ve Teknoloji liselerimizde, donanımlı genetik, robotik, fizik, kimya biyoloji, IT laboratuvarları bulunuyor.

Bunun yanı sıra görsel sanatlar, müzik sosyal bilimler atölyeleri de yer alıyor" açıklamasını yaptı. Doğa Koleji Fen ve Teknoloji liselerinin en çok tercih edilen liseler arasında yer alacağım ifade eden Lüle, "Liselere, sınav puanı 480 ve üzeri olan öğrenciler kabul edilecek ve burs imkanı sağlanacak. Bu liselerde mekatronik temelli eğitim veriliyor. t-MBA eğitimi mühendislikle birleştiriliyor. t-MBA dersleri de alacak öğrencilere, mühendislikle birleştirilen Pearson Sertifikası veriliyor. Öğrencilere Pearson sertifikası ile yurtdışının kapıları açılıyor ve kabulleri daha kolay oluyor. Fen ve Teknoloji Lisesi mezunu öğrenciler, eğitimlerine istedikleri ülkede devam edebiliyor" açıklamasını yaptı. "Bireyler, dijital dönüşüme hakim şekilde yetiştiriliyor" Öte yandan Doğa Koleji öğrencilerinin lisede aldıkları t-MBA eğitim modeli ile birçok açıdan donanımlı hale geldiğini ifade eden Ali Rıza Lüle, "Öğrenciler aldıkları girişimcilik dersleriyle özgüvenli yetişirken, iş dünyasının kodlarını öğreniyor ve üniversite eğitimiyle tanışıyor, l'inci sınıftan, 12'nci sınıfa kadar uygulanan Kodlama ve Robotik atölyelerinde öğrenciler, geleceğin teknolojik hayatına hazırlanarak, dijital dönüşüme hakim şekilde yetiştiriliyor" diye konuştu.