Kocaeli Gazetesi - CodeMath'e İhtiyaç Var

Kocaeli Gazetesi - CodeMath

27.11.2017 | Doğa Koleji

Kocaeli Gazetesi - CodeMath'e İhtiyaç Var

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilişim Fuarı'na katılan ve ilk kez Doğa Koleji tarafından tanıtılan CodeMath'i öğrencilerle birlikte deneyimleyerek, "Matematik ve Kodlamayı buluşturan bu modelin tüm ders müfredatlarında yaygınlaştırması gerekir" dedi

Türkiye'nin İlk ve tek Bilişim Festivali niteliğindeki Kocaeli Bilişim Fuarı, dev teknoloji firmalarının katılımıyla önceki gün kapılarını ziyaretçilerine açtı. Kocaeli Bilişim Fuarı'nda, Doğa Koleji CodeMath Eğitim Modeli ile yerini aldı. Doğa Koleji standını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Fİkrİ Işık, CodeMath'e yoğun İlgi göstererek Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörlüğünden eğitim modeli hakkında detaylı bilgi edindi. CodeMath eğitim modelinin İçeriğini ve nasıl uygulandığını öğrencilere soran Işık, projeyi de öğrencilerle birlikte deneyimleyerek çok beğendiğini İfade etti.

DOĞA'YI TEBRİK ETTİ

Işık, "Matematik ve Kodlamayı buluşturan bu modelin tüm ders müfredatlarında yaygınlaştırılması gerekir" dedi. CodeMath patentinin alındığını yetkililerden öğrenen Işık, başarılı çalışmalarından dolayı Doğa Koleji Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Dİrektörlüğü'nü tebrik ederek Doğa Koleji standından ayrıldı.

CODEMATH EĞİTİM MODELİ

Patenti Doğa Koleji tarafından alınan CodeMath'in amacı, disiplinler arası eğitim sayesinde öğrenciler karşılaştığı problemleri farklı yönleri İle değerlendirebilen bireyler yetiştirmektir. Bu proje, matematik ve kodlamayı buluşturarak, öğrencilere 21. yy. becerilerini ve günlük hayatta kullanabilecekleri eleştirel ve yaratıcı zihinsel alışkanlıklarını kazandırır. CodeMath İle öğrenciler İki dersin kazanımlarını tek bir derste ediniyor, eğlenerek öğreniyor.