25.04.2018 | Doğa Koleji

Milliyet - Doğa öğrencisi Ilgaz, ABD yolcusu

Doğa Koleji Yalova Kampüsü'nde 6. sınıfta okuyan İlgaz Altınören (11), ABD'deki John Hopkins Üniversitesi'nin eğitim programına kabul edildi.

Ilgaz, üstün yetenekli öğrencilerin eğitiminde ön sıralarda yer alan John Hopkins Üniversitesi Yetenek Merkezi'nin Olağanüstü Yetenek Araştırması (SET) için yaptığı İngilizce sınavda, sayısaldan 720, sözelden 690 puan alarak üstün başarı gösterdi. Bu başarısının çalışmaya ve özveriye bağlı olduğunu kaydeden İlgaz, düzenli çalışmayla tüm öğrencilerin başarılı olacağının altını çizdi. İlgaz'ın çalışma disiplini ve azmini takdir eden Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, çocuğun üzerindeki aile gözleminin önemiyle ilgili "Altınören ailesi İlgaz'ın ilgi ve yeteneklerini de göz önünde bulundurdukları için Matematik ve İngilizce öğrenimine özen gösterdi. İlgaz, ulusal ve uluslararası matematik yarışmalarına katılarak önemli dereceler aldı" dedi.