Milliyet - Doğa Projelerini Polonya'sa Tanıttı

ETİKETLER : code math , hakan inanır , turgay türker , zuhal yılmaz doğan , t-MBA , lise eğitimi , polonya eğitimi , serka karabulut , scottie go

Doğa Koleji, t-MBA programını ve Codemath'i Polonya'da tanıttı. Kolej, projeleriyle eğitimde ihracata katkı yapmayı hedefliyor. Varşova ve Poznan şehirlerinde gerçekleştirilen ziyarete kolejin Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörü Hakan İnanır, Medya ve Kurumsal İletişim Direktörü Turgay Türker, Lisanslı Okullar Direktörü Serkan Karabulut ve AB Projeler Koordinatörü Dr. Zuhal Yılmaz Doğan katıldı. Resmi ve özel kurumlarla temasta bulunan yetkililer, Polonya Eğitim Bakanlığıyla gerçekleştirilen görüşmede, işletme yüksek lisans programının lise düzeyine uyarlanmış t-MBA eğitim modelini ve kodlama eğitimi ile matematiğin oyunlaştırarak yenilikçi bir eğitim olarak sunulan Codemath'i, Polonya Eğitim Bakanlığı Program Materyal Geliştirme ve Yenilik Departman Koordinatörü Rafal Lew Starowicz'e anlattı.

İşbirliği Yapacaklar

Görüşme hakkında bilgi veren Hakan İnanır, kolejin programlarını Polonya'ya tanıtarak yeni bir iş birliğine kapı araladıklarını belirtti. t-MBA ve CodeMath eğitim programlarının öğrencilere önemli değerler kattığını ifade eden İnanır, "Codemath ile çocuklarımız oyun oynarken hem matematik hem de kodlama kazanımları ediniyorlar" dedi. İnanır, Polonya Eğitim Bakanlığıyla eğitim içeriklerini geliştirme konusunda prensip anlaşmasına vardıklarını sözlerine ekledi.

'İhraç kalemi oluştu

Doğa Kolejinin akademik biriminin iki yıldan fazla bir zamandır Codemath üzerinde çalıştıklarına dikkat çeken İnanır "Yakaladığımız ilgi sayesinde ülkemiz için bir ilk sayılacak bu projeyle eğitimde bir inraç kalemi oluşturmayı başardık. Matematik branşıyla başladığımız yolculuğumuza diğer disiplinleri de ekleyerek devam edeceğiz" diye konuştu. Ziyaret kapsamında BeCreo Technologies şirketi Scottie Go yetkilileriyle de bir araya gelen heyet, farklı firmalarla bilgisayarsız kodlama ve algoritmik düşünme programlarını tanıtarak, bilişim teknolojileri ve eğitim program içeriklerini uluslararası alanda geliştirme çabası içinde olacaklarını söylediler. Doğa Koleji heyeti, Polonya'da ayrıca Kopernik Bilim Merkezi ve Poznan Süper Bilgi İşlem ve Ağ Merkezi'nde de incelemelerde bulundu.