VEX ROBOTICS TURNUVASI'NDA OMEGA BETA TAKIMIMIZ ŞAMPİYON OLDU

Büyükçekmece Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi VEX Robotics Takımımız Omega Beta, TEVİTÖL’de Düzenlenen VEX Robotics Turnuvası’nda Şampiyon Oldu!

ETİKETLER : vex robotics , şampiyonluk , omega beta , robotics

24 Mayıs tarihinde Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nde gerçekleşen VEX Robotics Turnuvası’na Büyükçekmece Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi takımlarımız Omega Alpha ve Omega Beta katıldı.

Dünya üzerinde tüm takımlar, Turning Point konseptli görevleri gerçekleştirmek üzere geliştirdikleri robotları katıldıkları bölge turnuvalarında sergilemeye başladı. Turnuva içerisinde birden fazla ödül başlığı bulunmakla birlikte turnuva şampiyonu ödülü de verildi.

VEX Robotics takımlarımızdan Omega Beta Turnuva Şampiyonu Ödülü, Tasarım Ödülü ve Robot Becerileri İkinciliği Ödülü alırken, takımımız Omega Alpha Turnuva Finalisti Ödülü aldı. Katıldıkları turnuvadan toplam dört adet ödülle dönen takımlarımızı ve takımlarımızın koçluğunu yapan öğretmenimiz Buket Polat’ı tebrik ediyoruz.

VEX; Dünyanın En Büyük Robotik Etkinliği
Robotik Eğitim ve Yarışma Vakfı tarafından düzenlenen VEX Robotics Yarışması, 40’tan fazla ülkeden 18.000 takımın 1350 oyunda yarıştığı, ortaokul ve liselere yönelik dünyanın en büyük robotik etkinliğidir.

Bu yarışmalarda her sene verilen farklı mühendislik problemine çözüm geliştiren öğrenciler, önemli mühendislik becerileri ile ekip çalışması, iletişim, işbirliği, proje yönetimi ve eleştirel düşünme gibi hayat becerilerini de kazanırlar. Katılımcılarının %95’inin STEM konu alanlarına ilgi duyması ve STEM’le ilgili kariyerlere yönelmesi VEX Robotics Yarışması’nın öğrencileri geleceğin mucitleri olmaya hazırladığının bir kanıtıdır.

Robotik Eğitim ve Yarışma Vakfı tarafından düzenlenen VEX Yarışmalarında takımlara, oyun tabanlı bir mühendislik mücadelesi çerçevesinde birbirlerine karşı oynayacakları bir robot geliştirme görevi verilir. Turnuvalar yıl boyunca yerel, bölgesel, ulusal kapsamda yapılır.