2. d’MUN JUNIOR KONFERANSI İZMİR’DE YAPILDI

Bu yıl ikincisi düzenlenen d’MUN Junior, Türkiye genelindeki Doğa okullarından gelen 128 ortaokul öğrencisinin katılımı ile İzmir'de gerçekleştirildi.

ETİKETLER : d’MUN Junior , konferans , d’MUN Akademik Takımı , Efes , İzmir

Doğa Koleji Ortaokul İngilizce Bölümleri tarafından düzenlenen d’MUN Junior Konferansları, öğrencilerimizin yıl boyunca edindikleri MUN kazanımlarını sergiledikleri bir platformdur. d’MUN, öğrencilerin farklı ülkeleri temsil eden delegeler olarak dünya meselelerine çözüm bulmaya çalıştıkları bir Birleşmiş Milletler simülasyonudur. Her yıl farklı illerde ve farklı konularla ilgili düzenlenen d’MUN konferansları, Doğa Liselerinde öğrenim gören deneyimli d’MUN komite başkanları tarafından yönetilmektedir.

Bu yıl ikincisi düzenlenen d’MUN Junior, Türkiye genelindeki Doğa okullarından gelen 128 ortaokul öğrencisinin katılımı ile 20-22 Nisan 2014 tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz iki gün süren oturumlar boyunca 4 farklı komitede çeşitli evrensel sorunları tartışarak çözüm önerileri sundular. Konferansta yer alan komiteler ve konu başlıkları şu şekilde;

GENERAL ASSEMBLY 3 (GA) – SOCHUM: The Humanitarian Situation in the Gaza Strip

UN DEVELOPMENT PROGRAMME: Millennium Development Goal 1: The Eradication of Extreme Poverty and Hunger
UNESCO: World Heritage Sites: Balancing Tourism and Ensuring Protection

UNICEF: Child Labour

Konferans sonunda her komiteden üst düzey katılım gösteren öğrencilerimize  ‘Outstanding Delegate‘  ve  ‘Best Delegate’ sertifikaları verildi.

Best Delegate sertifikası almaya hak kazanan öğrencilerimiz;

GENERAL ASSEMBLY 3 (GA) – SOCHUM: Toprak Ege Hazer (İzmir Mavişehir ), Arda Doğanalp (İzmir Mavişehir ).

UN DEVELOPMENT PROGRAMME: Arda Sepici (Beykent), Halit Darzabi (Beykent).

UNESCO: Mustafa Adaoğlu (Kıbrıs), Salih Yalçın (Kıbrıs).

UNICEF: Ayşe Hazal Baysal (Çayyolu), Işıl Öykü Eroğluer (Çayyolu).

Outstanding Delegate sertifikası almaya hak kazanan öğrencilerimiz;

GENERAL ASSEMBLY 3 (GA) – SOCHUM: Efe Türkbaş (İzmir Mavişehir), Aylin Şen (Sakarya), Doğa Tunç (Sakarya), Emre Ali Suveren (Sakarya).

UN DEVELOPMENT PROGRAMME: Berke Aydoğan (Elazığ), Kamil Püsküllüoğlu (Kıbrıs), Tayla Salih Hassan (Kıbrıs), Timur Hakan Djemal (Kıbrıs).

UNESCO: Başak Baripoğlu (Halkalı), Bartu Şen (Halkalı), İrem Özkılıç (Çekmeköy), Benan Naz Ünlü (Çekmeköy).

UNICEF: Efe Yiğit Özön (Çayyolu), Yiğit Can Başoğlu (Çayyolu), Eren Erdoğan (Acıbadem), Ali İrdiren (Acıbadem).

Konferans videoları için www.dogamun.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Konferans sonrasında Efes Antik Kent turu yapan öğrencilerimiz, Efes’in antik tarihi ve felsefesi hakkında İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Geoff Bove  tarafından Antik Tiyatro’ da düzenlenen  seminere katıldılar.