Haber ve Etkinlikler

2020 MERKEZİ SINAV BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU YAYINLANDI

LGS başvuru kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı. Kılavuzun yayımlanmasının ardından yapılan açıklamada LGS başvurularının Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıfta eğitim alan öğrenciler için otomatik olarak yapılacağı duyuruldu. Başvuruların otomatik olarak yapılmasına rağmen sınava girmek zorunlu olmayacak.

ETİKETLER : lgs 2020 , lgs değerlendirmesi , lgs ne zaman , e-okul , lgs süreci , lgs tercih

Velilerimiz, 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren otomatik yapılan başvuru bilgilerini e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden görüntüleyebilirler. Veliler öğrencisinin fotoğraf, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları gibi bilgilerini kontrol ederek güncelleme gereken durumları okul müdürleri ile iletişime geçerek iletmeleri önemlidir.


Merkezi Sınav Uygulama Takvimi aşağıdaki gibidir:


Bu yıl sınavın içeriği geçen yıl yapılan sınavdan farklı olmayacak


Sınav müfredatının geçen yıldan farklı olduğu görünmektedir.

Öğrenciler geçen yıl tüm 8.sınıf müfredatından sorumluyken bu yıl LGS’de sadece 8.sınıfın 1.döneminin müfredatından sorumlu olacaklar.

Sınav bu yıl online yapılmayacak, uygulanma biçimi geçen yıldan farklı olmayacak.

Bu yıl da öğrenciler fotoğraflı ve onaylı sınav giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgeleri ile (TC kimlik no.lu nüfus cüzdanı, süresi devam eden geçerli pasaport), iki adet kurşun kalem, silgi ve kalemtraş ile saat 9:00’da sınava gireceklerin binanın önünde hazır bulunacaklar.

 *Öğrenciler, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlukarekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.

*T.C. İçişleri Bakanlığı 5490 sayılı “Nüfus Hizmetleri Kanununa ve Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik” gereği 15 (on beş) yaşından itibaren nüfus cüzdanlarında/T.C. kimlik kartlarında fotoğraf bulundurulması zorunludur.


Kontenjan dağılımlarında bu yıl farklılıklar görünüyor.

Lise kontenjanlarında bu yıl geçen yılki kontenjanlara göre farklılıklar görünmektedir. Öğrencilerimiz hedefledikleri liselerin kontenjanlarına kılavuzun son sayfalarından erişebilirler.


Sınav giriş belgeleri okullar tarafından öğrencilere teslim edilecek.

28 Mayıs tarihinde sınav giriş yerleri ilan edilerek öğrencilerin sınav giriş belgeleri yayınlanacak. Kampüslerimiz 28 Mayıs itibari ile sınav giriş belgelerini elektronik ortamdan alıp onaylayarak öğrencilere teslim edecek. Sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler için yenisini okul müdürlüklerinden kolaylıkla alabilecek.


Süreç takibi

Süreç takibi www.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır. 1 Temmuz’da sınav sonuçlarının ilanı www.meb.gov.tr ve https://eokulyd.meb.gov.tr/  adreslerinden yapılacaktır.


Öğrencilerimiz için hazırlıklarımız tamam.

Doğa Koleji olarak öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için e-okul üzerinden güncellenmesi gereken tüm bilgiler kampüslerimizde okul müdürlerimiz tarafından güncellenmiştir.  Sınavın online yapılması durumu kılavuzda belirtilmemekle birlikte olası karar değişikliği ile online yapılsa bile öğrencilerimizi her iki sınav türüne de hazırlıyoruz. Öğrencilerimizi sınava eksiksiz hazırlamak amacıyla gerekli bilgilendirmeleri yapıyor ve süreci sürekli takip ediyoruz.


Tercih Süreci

Tercih süreci, sınav sonuçlarının ilanından hemen sonra yayınlanacak olan 2020 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda belirlenen esaslara göre yapılacak olup, bu tarihlerde velilerimize ve öğrencilerimize ayrıca bir bilgilendirme yapılacaktır. Öğrencilerimizi ilgilendiren tüm süreçler tarafımızca takip edilip tercih süreci geldiğinde öğrencilerimize en uygun ve en sağlıklı tercihi yapabilmesi için ortaokul rehberlik bölümümüz tarafından tercih danışmanlığı yapılacaktır.



DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL