9. GELENEKSEL SANAT VE EKOLOJİ FESTİVALİ 4500 VELİ VE ÖĞRENCİMİZİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ

Doğa eğitiminin en kısa tarifi “doğanın dilinin öğrenilmesi” dir. Geleneksel Sanat ve Ekoloji Festivali’nde 4500 veli ve öğrencilerimizle doğanın içerisinde bir gün geçirdik.

ETİKETLER : lösev , ekoloji festivali , doğa festivali , sanat festivali , uçurtma şenliği , doğa yürüyüşü , ekoloji dersi , tohum festivali , beykoz doğa

Çocukların doğaya ihtiyaçları var. Onları açık havada özgürce oynamaya, koşmaya, görmeye, dokunmaya, koklamaya, keşfetmeye, doğa ile iç içe bir gün geçirmeye, 40 farklı etkinlik ile 40 farklı beceri edinmek için Doğa Koleji Beykoz Kampüsü'nde buluştuk.

Arkadaşlık, dostluk ortamında gerçekleşecek, şenliklerle dolu, doğanın tadını doyasıya çıkardığımız Doğa Koleji Ekoloji Festivali; doğal sanat atölyeleri, ekoloji ve doğa etkinlikleri, bilim atölyeleri, arkeoloji, astronomi gibi doğa bilimleri atölyeleri, katılımcıların kıyasıya yarışabileceği spor oyunları, Doğanın Sesi konserleri,zumba, yoga, ritim show  ve birbirinden eğlenceli etkinliklerle 27 Nisan Cumartesi gerçekleşti.

Festival kapsamında doğayı keşfetmeye yönelik 40 farklı atölye çalışması yapıldı. Festivalde; böcek gözlem atölyesi, dendroloji eğitimi, yaprak koleksiyon atölyesi, maden atölyesi, çiçek ve sebze dikim atölyeleri gibi ekoloji atölyeleri, hidrojel atölyesi, oobleck atölyesi, fosil atölyesi gibi bilim atölyeleri, doğal materyaller ile tasarım atölyesi, bez çanta tasarımı, kuş evleri gibi sanat atölyelerinin yanı sıra planetaryum gözlemi ve güneş gözleminin yapılacağı astronomi atölyesi, enerji eğitimi, arkeoloji kazı çalışmaları ile zengin bir etkinlik zinciri hazırlandı. Atölyeler dışında sahne gösterileri ile dans gösterileri, zumba ve yoga eğitimleri, kids athletics yarışları, Doğanın Sesi Konserleri ile festivale eğlence katılıyoruz. Velilerimiz için de Ömür Kurt ve Işıl Erverdi Söyleşi ve imza günleri gerçekleşti.

Bu yıl 9.sunu gerçekleştirdiğimiz festivalde, LÖSEV yaşama el ver projesine destek vermek için bağış toplandı ve lösemili çocuklar için unut yoluna katkıda bulunuldu. Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincin geliştirmek için farklı derneklerle çalışmalarını ve projelere liderlik etmelerini önemsiyoruz.

Biz Doğa Koleji olarak öğrencilerimizin doğaya karşı saygı ve sevgi duygularının içselleştirilmesine, çevresel duyarlılığın gelişmesine, bilimin yolunun doğayı gözlemlemekten ve keşfetmekten geçtiğini onlara farkettirmeyi amaçlayarak yıl içerisinde ekoloji derslerinde edindirdiğimiz bir çok kazanımı festivalde derinleştirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl 9.sunu gerçekleştirdiğimiz festivalde öğrencilerimiz doğanın içerisinde muhteşem bir anı edinerek, bilimsel ve sanatsal çalışmalar ile bilişsel, psikomotor ve duyuşsal eğilimlerini zenginleştirmeyi amaçlıyoruz.