ANTALYA'DA DÜZENLENEN URFODU FİNALİNDE YERİMİZİ ALDIK

13. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nın (URFODU) Final Etabında, finalistler arasında Doğa Koleji Tuzla Kampüsü’nden 10. sınıf öğrencileri Asya Gül Duran ve Elif İnci Arslan da yer aldı.

ETİKETLER : urfodu , bilgi yarışması , bilim yarışması , tuzla doğa kampüsü

13. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nın (URFODU) final etabı, 8-10  Nisan 2017 tarihleri arasında Antalya Sea Gull Otel’nde gerçekleşti. Final sınavından sonra öğrencilere yönelik çeşitli aktiviteler, eğlenceli ve bol ödüllü akıl oyunları düzenlendi.

Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasının genel hedefleri ve amaçları; öğrencilerin yaratıcılık yetenekleri, bilim araştırma faaliyetlerine ilgisini ortaya çıkartmak, kültürler arası iletişim alanını zenginleştirmek ve öğrencilerin sahip oldukları temel bilgi, yeteneklerinin alanlarını geliştirmektir. Yarışmanın birinci etabı katılımcı okulların bünyesinde, final etabı ise final merkezlerinde yapılmaktadır. Yarışmanın katılımcı ülkeleri; Beyaz Rusya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Türkiye ve Ukrayna’dır. Yarışma eğitimsel odaklıdır.