BAŞARI DOĞA'MIZDA! MOSTRATEC BİLİM OLİMPİYATLARI'NDA BAŞARI GELENEĞİ SÜRÜYOR

MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları'nda okulumuzu ve ülkemizi temsil eden Doğa Koleji öğrencileri bu yıl da başarı geleneğini bozmayarak madalyalarla yurda döndü.

ETİKETLER : Mostratec , başarı , biyoloji , bilim , olimpiyat , proje , uluslararası başarı , lise bilim projesi , doğa koleji başarı

Her yıl artan sayıda uluslararası proje üreten öğrencilerimiz dünya çapında başarılarıyla bilim dünyasında dikkat çekiyor. Dünyanın en prestijli bilim olimpiyatlarına davet ve kabul alan Doğa Harikaları, bu yıl da uluslararası arenada Doğa Kolejini ve ülkemizi başarıyla temsil etti.

Bu yıl 32.'si düzenlenen, dünyanın en köklü ve prestili proje yarışmaları arasında gösterilen Brezilya / MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları'nda Doğa Koleji öğrencileri, dünya 2.liği ve 4.lüğü elde ederek ulaşılması çok zor olan başarılara imza attı.

Doğa Koleji Cevizlibağ Kampüsü 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizden Yeliz Gürel, Greta Şenay Çelebi ve İrem Tan, biyoloji öğretmenleri Hüseyin Erdoğdu'nun bilimsel danışmanlığında hazırladıkları rahim ağzı (serviks) kanserine alternatif çözüm yolu ürettikleri  "Research on the Anti-tumor effects of the Colchicum Umbrosum on Cancer or Normal Cells Strains‘’ isimli bilimsel projeleriyle MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları'nda dünya 2.liği kazanarak muhteşem bir başarı elde ettiler.

Doğa Koleji Bahçelevler Kampüsü 11.sınıf öğrencilerimizden Ege Aral Karabulut ve Eylül Nehar Karabulut, biyoloji öğretmeni Duyşen Kuş'un bilimsel danışmanlığında hazırladıkları ve meme kanserine alternatif çözüm yolu ürettikleri "Targeted cancer therapy study : Antiproliferative effect of CHR 6494 trifluoroacetate on breast cancer’’ isimli bilimsel projeleriyle MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları'nda dünya 4.lüğü kazanarak Doğa Ailesi'ne büyük gurur yaşattı.

Doğa Koleji öğrencileri MOSTRATEC 2016 finallerinde dünya 2.liği ve 4.lüğü, 2015 finallerinde ise dünya 1.liği, 3.lüğü ve 4.lüğü kazanmıştı. Doğa Koleji olarak bu büyük başarılarda emeği geçen, bizleri gururlandıran öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.