BASKETBOL TAKIMLARIMIZDAN 1 GÜNDE 5 ŞAMPİYONLUK, 5 KUPA

Okul Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Türkiye Liseler Arası Basketbol müsabakalarının il turnuvaları sona ererken Doğa Koleji öğrencileri 1 günde 5 kupa ile tarihi bir gün yaşadı.

ETİKETLER : DOĞA KOLEJİ BASKETBOL TAKIMLARIMIZDAN 1 GÜNDE 5 ŞAMPİYONLUK , 5 KUPA

Türkiye'nin dört bir yanından gelen il şampiyonlukları ile Doğa Koleji bir günde 5 kupa kazanarak bu yıl da "Türkiye Şampiyonluğu"nun en güçlü adayı olduğunu gösterdi. Basketbolda, Dünya Liseler Şampiyonası yılı olması sebebiyle takımların Türkiye kupası için kıyasıya mücadele ettiği şampiyonada İstanbul'dan hem genç kız hem genç erkek kategorilerinde iki kupa birden geldi.

İstanbul Liseler Basketbol Şampiyonası genç bayanlar finalinde Florya Kampüsü Genç Bayan Basketbol Takımı, Açı Kolejini 68-66 yenerek İstanbul Şampiyonluğu kupasını müzesine götürdü. Aynı şampiyonanın erkekler finali de büyük bir çekişmeye sahne oldu. Güneşli Kampüsü Genç Erkek Basketbol Takımı büyük bir çekişmeye sahne olan maçta Okyanus Kolejini 88-83 mağlup ederek kupaya ulaştı.

İstanbul'da başlayan şampiyonluk fırtınasından Anadolu kampüslerimiz de geri kalmadı. Bursa Özlüce Kampüsü Genç Erkek Basketbol Takımımız, Bursa finalinde karşılaştığı Sınav Kolejini 94-66 yenerek kupaya ulaşan taraf oldu. Afyon finalinde rakibi Bahçeşehir Kolejini 80-47'lik farklı bir skorla geçen genç erkek takımımız il şampiyonluğunu ilan etti. İzmir’de ise maçların bitmesine bir maç kala temsilcimiz İzmir Mavişehir 3 Kampüsü matematiksel olarak bütün rakiplerini yenerek bir gün önceden şampiyonluğunu ilan etti.

5 kupa sevincini aynı günde yaşatan öğrencilerimizi ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, dünya şampiyonası yılı olması nedeni ile takımlarımıza önlerindeki zorlu Türkiye Liseler Arası BasketbolŞampiyonası'nda başarılar diliyoruz.