BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM BİLİNÇLENDİRME HAREKETİ; HOUR OF CODE

Doğa Okulu ve Microsoft desteğiyle Hour of Code etkinlikleri ile minik parmaklar geleceği programlıyor!

ETİKETLER : hour of code , bilişim teknolojileri , microsoft , modern eğitim , kod eğitimi , yazılım

Dünya artık teknoloji, bilimde yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımla hareket eden bir vizyon izliyor. Doğa Koleji; 8-14 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen ve birçok ülkede eş zamanlı olarak yapılan Hour of code etkinliklerini Microsoft eğitimcileri ile birlikte bilim kampüslerimizde gerçekleştirildi.

Etkinliğin ana teması, Microsoft yazılım eğitimcilerinin, öğrencilerimize bir saat touchdevelop ile kodlama eğitimi verilerek teknolojide üretim, bilinçli teknoloji kullanımı gibi kazanımların farkındalığı yaratmak ve öğrencilerimizin keyifli vakit geçirmeleri sağlanmaktır. Kod eğitiminde amaç öğrencilerimize kod yazmanın temellerini anlatarak geleceğin programcılarını yetiştirmektir.