DOĞA ÖĞRENCİLERİNDEN FLORANSA’YA KÜLTÜR - SANAT YOLCULUĞU

Öğrencilerinin sadece akademik alanda değil, kültür-sanattan spora her alanda tam donanımlı birer dünya insanı olmaları hedefiyle eğitim veren Doğa Okulları, her yıl farklı ülkelere düzenlediği eğitici gezilerle yaşayarak öğrenme deneyimlerini de geliştiriyor.

ETİKETLER : kısa film festivali , doğa okulları türkçe etkinlikleri , okul gezisi , elizabeth monroy , laurance peffers , rosanna reda

Bu amaçla Türkçe Bölümü önderliğinde gerçekleştirilen Doğa Okulları Kısa Film Festivali'ne İtalya’nın Floransa kenti ev sahipliği yaptı. Eğitim döneminin ilk aylarından itibaren bu yarışmaya hazırlanan Doğa Okulları öğrencileri, “Okuma Sevgisi” konulu kısa filmler ile yarıştılar. Beş kampüsümüzün finale kaldığı yarışmanın gala gecesi ve finali ise Floransa Film Okulu’nun tiyatro salonunda gerçekleşti.

Nice, Monaco ve Monte Carlo’yu Gezdiler, Kısa Film Eğitimi Aldılar

Festivalin ilk gününde Fransa’nın Nice kentine giden öğrencilerimiz, etkileyici sahil şehrinin tarihi sokaklarında şehir turu yaptılar.  Monaco ve Monte Carlo şehirlerini de ziyaret eden öğrencilerimiz, festival eğitimi ve gala gecesi için Floransa’ya doğru hareket ettiler. İkinci gün festivalin düzenleneceği Floransa Uluslararası Film Okulu'na giden ekibimizi Okul Direktörü Elizabeth Monroy karşıladı. Film Okulunun değerli eğitmenlerinden Rosanna Reda eşliğinde örnek bir kısa film izleyen öğrenciler, kısa film çekimi hakkında bilgiler aldılar.

Gala için Floransa Sokaklarında Kırmızı Halı Yürüyüşü Yaptılar

Floransa şehir turu ile günü tamamlayan ekibimiz, üçüncü gün Gala Gecesini gerçekleştirdi. Kırmızı halıdan geçerek galanın yapıldığı salona giriş yapan ekibimizdeki tüm öğrenciler, ilk olarak festival katılım sertifikalarını Doğa Okulları Türkçe Bölüm Başkanı Hurihan Yıldırım’dan aldılar.  Floransa Film Okulu’nun değerli hocaları Elizabeth Monroy, Laurance Peffers, Rosanna Reda’dan oluşan jüri,  filmleri puanladıktan sonra sonucu açıkladı.

Kısa Film Birincisi Beykoz Kampüsü Oldu

Birinci seçilen film Doğa Okulları Beykoz Kampüsü'nden çıkarken, ikinci film Kocaeli Kampüsü, üçüncü film ise Kartal Kampüsü öğrencilerimizden geldi. Okullar kendileri için hazırlanan altın kaplama “oscar heykellerini” jüri üyelerinin ellerinden aldı.

Tüm Katılımcı Öğrenciler Bin Dolarlık Eğitim Bursu Kazandı

Floransa Film Okulu'nun baş akademisyeni Elizabeth Monroy, katılan bütün öğrencilere bin dolar değerinde eğitim bursu çeki hediye etti. Gala ve final sonrasında İtalya’nın en ünlü mimari eseri Pisa Kulesi gezildi.  Festivalin son gününde Roma şehir turu yapıldı, önemli meydanlarda tarihi mekanlar tanıtıldı.

Doğa Okulları Türkçe Bölüm Başkanı Hurihan Yıldırım, festivalin ilk yılı olmasına rağmen çok güzel geçtiğini belirterek, Türkçe dersindeki iletişim temasını besleyen bu çalışmanın öğrencilerin okuma- yazma ve konuşma dil becerilerini geliştirmeye büyük katkısı olduğunu vurguladı.