CODEWEEK ETKİNLİKLERİNDE İÇ İŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'YA SUNUM YAPTIK

Uluslararası Codeweek etkinlikleri kapsamında Kodlama ve Robotik dersimizin ürünlerini, İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun ziyaretiyle hayata geçirdik.

ETİKETLER : Doğa Koleji Ağrı Kampüsü , Codeweek , 02 Aralık 2018

Doğa Koleji Ağrı Kampüsü, 3 Aralık Pazartesi günü Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle gerçekleştirilen Codeweek etkinlikleri kapsamında İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'yu Kodlama ve Robotik standında ağırladı. Toplamda 12 proje ile yapılan bu sunumlarda anaokulundan liseye tüm öğrencilerimizin katılımı dikkat çekti. Projelerle tek tek ilgilenen Soylu, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik etti.

Sunumu yapılan ve gerçekleştirilen projeler şu şekilde;

• Akıllı Şehir Projesi (Arduino ile yapılmış 9. sınıf öğrencisi Oğulbey Ertürk katılmıştır.)
  • Ses Duyarlı Işık Projesi (Arduino ile yapılmış 9. sınıf öğrencisi Oğulbey Ertürk katılmıştır.)
  • Güneş enerjisi ile çalışan araç projesi (6. sınıf öğrencisi Hasan Basri Kösedağ)
  • Rüzgar gülü ile hareket projesi (Lego Wedo2 ile 3. sınıf öğrencisi Şimal Altun katılmıştır. )
  • Meyveler ile piyano çalma projesi (Makey Makey ile yapılmıştır 7.sınıf öğrencisi Hasan Yörük katılmıştır.)
  • Mbot ile Halı Saha Karşılaşması (Muhammed Enes Aslan, Muhammed Emre Karaoğlan katılmıştır.)
  • Havyan ve Robot Tasarımlar (Robots Pets ile Anasınıfı Mustafa Halid Ekici katılmıştır )
  • Sensörler ile labirentten çıkabilen ve dans eden robot ( Lego Ev3 ile 5.sınıf öğrencisi Ali Pekperdahcı katılmıştır.)
  • Kahvaltı Masası (Bardak, tabak, çatal vb. tasarımlar) (Tincercad tasarlandı 3. sınıf öğrencisi Yaşar Eymen Gökmen katılmıştır.)
  • Oyun projesi (Kodu Game Labda tasarlanmış ve 4.sınıf öğrencilerimiz Berk Karakuzu, Doğu Erdal katılmıştır.)
  • Türkçe Oyun Projesi (Scratch ile 6. sınıf öğrencisi Hasan Basri Kösedağ, Mustafa Sait Muğlu katılmıştır.)
  • Soru Çözme Editörü (Mit AppInventor ile ) 9.sınıf öğrencisi Muhammet Yusuf Polat katılmıştır.)