CODEWEEK KAPSAMINDA HER YAŞTAN DOĞA ÖĞRENCİSİ KODLADI

Doğa Koleji öğrencileri tüm dünyayı saran kodlama hareketine birbirinden renkli etkinliklerle katıldı.

ETİKETLER : codeweek , codemath , legowedo , kodlama ve robotik , robot , robot kodlama

Her sene @CodeWeek EU, Dünya çapındaki öğretmenlerin ve öğrencilerin kodlama, bilgi işlemsel düşünme, yaratıcılık ve problem çözme hakkında daha fazla bilgi edinmeleri için onları bir araya getirecek etkinlikler gerçekleştiriliyor. 2013 yılında başlayan Kodlama Haftası kapsamındayüzbinlerce kişiyi bir araya gelerek kodlama etkinlikleri düzenleniyor. Doğa Koleji öğrencileri de bu küresel kodlama hareketine kampüslerinden katılım gösterdi.

Lise seviyesinde AppLab kullanarak ile mobil uygulama geliştirme uygulaması yapıldı. İlkokul ve ortaokul seviyesinde ise bir Codemath oyunu olan CodeWalk oyunu oynatıldı öğrencilere. Her iki etkinlik sonunda da katılım sertifikası dağıtıldı.

Codemath Nedir?

CodeMath, Doğa Koleji öğretmenleri tarafından geliştirilen, disiplinler arası bir eğitim modelidir. Disiplinler arası eğitim sayesinde, karşılaştığı problemleri farklı yönleri ile değerlendirebilen bireyler yetiştirilmektedir.

CodeMath’in Amacı

Projenin amacı, matematik ve kodlamayı buluşturarak, öğrencilere 21. Yüzyıl becerilerini ve günlük hayatta kullanabilecekleri eleştirel ve yaratıcı zihinsel alışkanlıkları kazandırmaktır. Bu projede, iki dersin ortak kazanımlarını öğrenciler tek bir derste ediniyor, eğlenerek öğreniyorlar. Codewalk oyununda ise LEGO WeDo 2.0 seti kullanarak yapılmış bir robot kullanılmaktadır. Bu robotu kodlayarak öğrenciler kare, dikdörtgen gibi geometrik şekilleri çizip, çevre uzunluğunu hesaplıyorlar.