ÇORUM KAMPÜSÜ FEN LİSESİ, ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR!

Doğa Koleji Çorum Kampüsünü ziyaret eden Genel Müdürümüz Ali Rıza Lüle, basın mensupları ile bir araya gelerek yeni dönemde açılacak fen lisesinin müjdesini verdi.

ETİKETLER : çorum fen lisesi , çorum doğa koleji , fen lisesi müfredatı , doğa koleji fen lisesi , ali rıza lüle

Yeni döneme ilişkin kurum vizyonunu paylaşan Lüle, Çorum’da 2018-2019 eğitim öğretim yılında açılacak Fen Lisesi ile başarı grafiklerini yükselteceklerini belirtti. Lüle, ‘yeni nesil eğitim’ felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştirdiklerini ifade ederek, “Öğrencilerimiz her yıl akademik sınavlarda Türkiye genelinde başarılara imza atıyor, uluslararası çapta ödüller kazanıyor. Bu başarı geleneğini gelecek dönemlerde de sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Doğa Kolejinin tüm Türkiye'de anaokulundan liseye eğitimin vizyonunu değiştirdiğini ifade eden Lüle, fen lisesinin Çorum'un parlayan yeni yüzü olacağını belirtti.

Doğa Fen Lisesi ile Ayrıcalıklı Eğitim

Ulusal sınavlarda başarı elde eden ve fen lisesi puan yeterliliğine sahip öğrenciler Doğa Koleji fen liselerine kabul edilecek. Fen Lisesine kabul kademeli olarak 9. sınıftan başlayarak gerçekleşecek. Fen lisesine girmeye hak kazanan öğrenciler, MEB Talim Terbiye Kurulu onaylı fen lisesi eğitim müfredatı ile matematik, fen bilimleri ve bilimsel projelerle geliştirilmiş bir lise eğitim programına dahil olacaklar. Fen liselerinde proje tabanlı eğitime tabi tutulacak öğrenciler, TÜBİTAK ve uluslararası projelere katılma imkanı bulurken aldıkları yabancı dil eğitimiyle de dünyaya entegre bir birey olarak yetişecek.