DOĞA 1 MODEL UÇAKLARIMIZ HAVALANDI

Doğa Okulu öğrencileri özel eğitim modeli olan DOĞA 1 isimli Model Uçaklarını uçurmak için bir araya geldi. Mekanik ve Elektroniği buluşturan öğrencilerimiz kendi yaptıkları uçaklarını FUNFLY yarışmasında havalandırdı.

ETİKETLER : FUNFLY Model Uçak Yarışması , model uçak , yarışma , Doğa 1

4 Nisan 2015 Cumartesi günü 15 Doğa Kampüsü'nde çalışmalarını sürdürdüğümüz FUNFLY Model Uçak Kulübü öğrencileri fiziğin aerodinamik prensibini kullanarak kendi yaptıkları uçaklarını uçurdular.

Mühendisliğe ilk adımı atan öğrencilerimiz okullarımız için özel eğitim modeli olarak tasarladığımız uçaklarını yaparken, model inşa ve pilotaj konusundaki yeteneklerini sergileyip bilgilerini yarıştırdı. Bireysel ve takım halinde 30 uçağın katıldığı yarışmada önce uçakların tasarım, görsellik, ağırlık, işçilik, teknik donanım, güvenlik ve uçuşa hazır oluş kontrolleri yapıldı. Kayıt sırasına göre pit alanında hazırlıklarını yapan pilotlar sırayla gökyüzünde hünerlerini sergiledi.

Yarışmalar sonunda Pylon dalında ferdi sıralamada; Kadıköy Doğa Koleji'nden Önder Çakıroğlu birinci olurken, Beykent ve Acıbadem Doğa Koleji'nden sırasıyla Enes Yavuz ve Alpay Sertbaş ikinciliği ve üçüncülüğü aldılar. Takım halinde oluşan sıralamada ise: Kadıköy, Beykent ve Beyoğlu kampüs takımları ilk üçü paylaştı. En iyi tasarım ödülü kupasını 17 numaralı uçağıyla Avcılar Doğa Kampüsü kaldırdı. Yaptığı çalışmalar ve takımına kattığı heyecandan dolayı Bayrampaşa Doğa Okulu Fizik Öğretmeni Kasım Yılmaz  ise En Başarılı Takım Koçu kupasını almaya hak kazandı. Çalıştay havasında organize edilen yarışmada öğrencilerimizin çeşitli dallarda sergiledikleri uçuş gösterileri de izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.