15.04.2019 | Doğa Koleji

DOĞA KOLEJİ LİSE ÖĞRENCİLERİNE TÜBİTAK FİNALLERİNDEN DAVET

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na katılan Doğa Koleji öğrencileri 2 projeyle final sergisine davet aldı.

Ankara Congresium konferans salonunda düzenlenen törene TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından başlayan programda kürsüye gelen TÜBİTAK Başkanı Mandal konuşmasında yarışmaya katılımın her geçen sene daha fazla olduğunu ve geleceğe umutla baktığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından törene bölge koordinatörlerine ve yardımcılarına teşekkür plaketi verilerek devam edildi. Yarışmaya katılan ve birçok alanda proje sunan öğrencilere ise teşvik ödülleri verildikten sonra finalde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Doğa Koleji Biyoloji Alanında 2 Projeyle Finalde

Bostancı Kampüsümüzden Gökçe Kavakyanı “Yoğurt ve Peynir Yapımında Combucha Mucizesi” projesi ile Trabzon Kampüsümüzden Sinem Keleşoğlu ve Hande Türkmen “Bakteriler Kullanılarak Fındıktaki Külleme Hastalığı ile Mücadele” projesiyle yarışmaya katılarak 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi’ne davet aldı.

Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.