4.01.2019 | Doğa Koleji

DOĞA KOLEJİ ORYANTİRİNG KULÜPLERİ HEM FİZİK HEM DE ZİHİN GÜCÜNÜ GELİŞTİRİYOR!

Doğa koleji öğrencileri yıl boyunca coğrafya dersinde teorik olarak işledikleri birçok kazanımı "oryantiring" ile yaparak ve yaşayarak öğreniyor.

Öğrencilerimiz; muhakeme yapma, zaman yönetimi, stres altında hızlı ve doğru karar verebilme becerilerini coğrafya dersinde edindikleri harita okuma ve yön bulma kazanımları ile bir araya getirerek Doğa Koleji Oryantiring Kulüplerinde uygulama fırsatı yakalıyorlar.

Oryantiring (Koşarak veya Yürüyerek Hedef Bulma) her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporudur. Bireysel ve gruplar halinde yapılan oryantiring fizik ve zihin gücüne dayalıdır. Bireylerde; harita okuyabilme, muhakeme yapabilme, zaman yönetimi, stres altında yön bulmak ve doğru karar verebilme becerilerinin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Her katılımcının kendi yaş kategorisine ait bir haritası ve parkuru vardır. Buna bağlı olarak katılımcılar kendilerine belirtilen çıkış saatine göre hareket ederek parkurlarda birbirleri ile karşılaşmadan etabı tamamlamış oluyorlar. Coğrafya derslerinde hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.