8.11.2018 | Doğa Koleji

DOĞA KOLEJİNİN GELENEKSEL EKOLOJİ KAHVALTILARI BAŞLADI

Sağlık için güne iyi bir kahvaltı ile başlamanın önemine dikkat çektiğimiz geleneksel "Ekoloji Kahvaltıları" başladı.

Kasım ayı boyunca anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz Ekoloji Sınıflarında, okul yöneticileri, sınıf öğretmeni ve rehber öğretmeni eşliğinde “Sağlıklı Yaşam Kahvaltıları”na katılarak ekoloji derslerini işleyecekler.  Kahvaltı süresince konumuz “sağlıklı yaşam ve alışkanlıklarımız”...  Amacımız; öğrencilerimizin sağlıklı yaşam ipuçlarını hatırlaması ve davranış haline getirmesi, kantin alışverişlerinin iyileştirilmesi, kahvaltı alışkanlıklarının geliştirilmesidir.

Vücudumuz uyurken bile çalışmaya devam eder. Akşam yemeği ile kahvaltı arasında yaklaşık 12 saatlik bir süre vardır. Bu süre içinde vücut, besin öğelerinin tümünü kullanır. Sabah kahvaltı yapılmazsa beyinde yeterinde enerji oluşmaz. Bu durumda yorgunluk, baş ağrısı, dikkat ve algılama azlığı gibi sıkıntılar yaşanır. Taze ve sağlıklı besinlerden oluşan bir kahvaltı menüsü gün boyu zihnin ve bedenin dinç kalmasına yardım eder.

Sağlıklı Yaşam Föyünü okumak için tıklayınız..

Sağlıklı Yaşam Sunumunu indirmek için tıklayınız..