DOĞA KOLEJİNİN GELENEKSEL EKOLOJİ KAHVALTILARI DEVAM EDİYOR

Sağlık için güne iyi bir kahvaltı ile başlamanın önemine dikkat çektiğimiz geleneksel "Ekoloji Kahvaltıları" devam ediyor.

ETİKETLER : ekolojik kkahvaltı , ekoloji dersi , okulda kahvaltı , doğa okulları kahvaltı , ekoloji mutfağı , kahvaltı neden önemli

Kasım ayı boyunca anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz Ekoloji Sınıflarında, okul yöneticileri, sınıf öğretmeni ve rehber öğretmeni eşliğinde “Sağlıklı Yaşam Kahvaltıları”na katılarak ekoloji derslerini işliyorlar  Kahvaltı süresince konumuz “sağlıklı yaşam ve alışkanlıklarımız”...  Amacımız; öğrencilerimizin sağlıklı yaşam ipuçlarını hatırlaması ve davranış haline getirmesi, kantin alışverişlerinin iyileştirilmesi, kahvaltı alışkanlıklarının geliştirilmesidir.

Vücudumuz uyurken bile çalışmaya devam eder. Akşam yemeği ile kahvaltı arasında yaklaşık 12 saatlik bir süre vardır. Bu süre içinde vücut, besin öğelerinin tümünü kullanır. Sabah kahvaltı yapılmazsa beyinde yeterinde enerji oluşmaz. Bu durumda yorgunluk, baş ağrısı, dikkat ve algılama azlığı gibi sıkıntılar yaşanır. Taze ve sağlıklı besinlerden oluşan bir kahvaltı menüsü gün boyu zihnin ve bedenin dinç kalmasına yardım eder.

Sağlıklı Yaşam Föyünü okumak için tıklayınız..

Sağlıklı Yaşam Sunumunu indirmek için tıklayınız..