DOĞA OKULLARI ACARKENT KAMPÜSÜ BAŞARISIYLA GÖZ DOLDURDU!

Doğa Okulları Acarkent Kampüsü, IB Lisesi’nin 34 mezun öğrencisinden 17’si, dünyada ilk 500’de yer alan üniversitelere kabul edildi.

ETİKETLER : acarkent doğa , ib school , diploma , başarı , ygs , uluslararası

Doğa Okulları Acarkent Kampüsü IB (Uluslararası Bakalorya*) Lisesi’nden mezun olan 34 öğrencinin 17'si dünyada ilk 500’de yer alan üniversitelere kabul edildi. YGS’de yüzde 100 başarı elden eden IB Lisesi öğrencileri, yer aldıkları uluslararası projelerle ve kazandıkları spor, kültür, sanat başarılarıyla göz dolduruyor. Uluslararası alanda geçerliliği olan IB diploma programı, dünyada Türkiye dahil 152 ülkede uygulanıyor.

Dünya’da yaklaşık 3 bin 500 okulda uygulanmakta olan ve 1 milyondan fazla öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı, orta öğretimde 16-19 yaş öğrenci gruplarına uygulanıyor. Çok kapsamlı ve Dünya’nın en saygın Diploma Programı olan IB Programı’nı tamamlayan öğrenciler, uluslararası geçerliliği olan bir diplomaya sahip oluyor.

Programı altı yıldır başarıyla uygulayan Doğa Okulları Acarkent Kampüsü IB Lisesi’nden bu yıl mezun olan 34 öğrencinin yarısı Dünya’da ilk 500 arasında yer alan üniversitelere kabul edildi.

12 Fen-IB sınıfı öğrencimiz Atakan Çolak, Oxford University Computer Sciences başvurusunda mülakata kadar ilerledi, İngiltere’de görüşmeye davet edildİ. Öğrencilerimiz kabul aldıkları üniversiteler arasından tercihlerini belirledi.

ÖĞRENCİ ADI

ÜNİVERSİTE

BÖLÜM

ATAKAN ÇOLAK

UK-UNIVERSITY OF BRISTOL

COMPUTER SCIENCE

BÜŞRA NUR YILMAZ

UK-KINGS COLLEGE LONDON

LAW

HÜSEYİN KAÇAN

ITALY-UNIVERSITY OF PISA

HISTORY-SOCIOLOGY

İZEM ERPEK

ITALY-TOR VERGATA UNI.

BIOMEDICAL SCIENCE

ALPER ŞEKERCİ

CANADA-UNIVERSITY OF BRITISH COLUMBIA (UBC)

GAME DEVELOPMENT

DOĞUKAN ÖZLÜ

CAN TENER

17 MEHMET BERK SOFUGİL UNIVERSITY OF BELGRADE SIRBIA MEDICINE

IB öğrencilerimiz uluslararası dil sınavlarından da, okul dersleri dışında ek bir çalışma yapmadan başarılı skorlar elde ettiler. 9 puan üzerinden değerlendirilen IELTS sınavından beş öğrencimiz 7 ve üzeri skor elde ederken, iki öğrencimiz derece alarak 8,5 skoru aldı.

Uluslararası pek çok başarıya da imza atan Acarkent Doğa Lisesi öğrencileri, Kanada Waterloo University’nin ‘Canadian Intermediate Math Contest’ yarışmasında dünyada ilk yüzde 25’lik dilime girerken,  6 öğrenci  “Fark Yaratanlar” kategorisine alındı.

Sporda Acarkent Doğa IB Lisesi’nin Ayak Tenisi Takımı Doğa Okulları arasında birinciliği kazanırken, Atletizm Takımı Doğa Okulları Liselerarası Atletizm karşılaşmalarında erkek ve bayanlarda 5 birincilik, 2 ikincilik ve 1 üçüncülük elde ederek şampiyon oldu. Kız Voleybol Takımı ise yine liseler arası turnuvada ikinciliği kazandı.

Acarkent Doğa Lisesi Fizik Bölümü Maker takımı olarak Türkiye’nin ilk liselerarası 3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışması’na katılan öğrencilerimiz “Bavlab Modeli” adlı görme engelliler için tasarladıkları projeleriyle üçüncülük ödülünü kazandılar.

Edu For Health Erasmus Projesi’ni Uluslararası Çalıştayda Sundular

Acarkent Doğa IB Lisesi öğrencileri,  Edu for Health Erasmus+ Okul Eğitiminde Sağlıklı Beslenme Bilincinin Arttırılması Projesi’ni de sürdürüyor. Proje, Doğa AB Projeler Koordinatörlüğünün desteğiyle, bu yıl 5 ülke ile birlikte yürütülüyor. Proje kapsamında IB öğrencileri,  çalışmalarını Temmuz ayında Romanya’da Valahia University of Targoviste’de düzenlenen uluslararası çalıştayda sundular.

Uluslararası Başarılar

• Yunanistan’daki Etik Değerler Konferansı’nda En Başarılı Katkı ve En Başarılı Çözümleme Sertifikası
  • Uluslararası Cern Beamline For Schools Yarışması’nda, CERN bilim insanlarının değerlendirmesi sonucu iki projede ‘Highly Commended’  2.'lik ödülü (Türkiye’den derece alan tek okul)
  • The European DNA Day Essay Contest sertifikası
  • GENIUS Olympiad 2016 finalistliği
  • San Francisco Ocean Film Festivali Kısa Film Yarışması Finalistliği
  • Demokleos: “Avrupa Okullarında Demokrasinin İtibarı”  başlıklı AB Projesi Türkiye 3.'lüğü ve 5.'liği

* Uluslararası Bakalorya Diploma Programı:

Uluslararası Bakalorya Diploma Programı anlamına gelen ‘International Baccalaureate Diploma Programme’ Dünya’da eğitim birliğini sağlamak amacıyla kurulmuş, sorgulayan, duyarlı, bilinçli, hoşgörülü, özgüveni yüksek ve yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş gençler yetiştirmeyi amaç edinmiş bir eğitim organizasyonudur. Ortaöğretimin son 2 yılında (11. Ve 12. Sınıf) öğrenim gören öğrenciler için tasarlanmış IB Programı,   geniş kapsamlı ve yoğun çaba gerektiren bir akademik program olma özelliğine sahip.

IB öğrencileri, aldıkları diploma puanı karşılığında dünyadaki pek çok üniversiteye sınavsız giriş hakkı elde eder ve Türkiye'deki vakıf ?üniversitelerinde burs almaya hak kazanırlar. Öğrenciler,  IB diploma programında alınması zorunlu 6 dersin yanı sıra CAS (yaratıcılık, bedensel etkinlik ve sosyal hizmet) çalışmaları, bitirme tezi, bilgi kuramı dersi ile hayata tam olarak hazırlanır.

Öğrenciler,  MEB diplomasının yan sıra IB diplomasını da alarak çift diploma ile mezun olur.