DOĞA ROBOTİK TAKIMLARI FIRST LEGO LİGİ’NDEN 3 KUPAYLA DÖNDÜ

FLL Robotik Turnuvası’nın “Yükselen Yıldızı” Acıbadem ve Şişli Doğa Okulu olurken, Üsküdar Doğa Okulu ise Jüri Özel Ödülü aldı. Bilim Kahramanlarının bu yıl 10.sunu düzenlediği First Lego Lig turnuvasının İstanbul ayağı 8-9 Mart’ta Kültür Üniversitesi’nde bir şenlik havasında yapıldı. Yarışmanın bu yılki proje konusu “Doğal Afetler” idi.

ETİKETLER : robotik , robot yarışması , first lego turnuvası

Koçluğunu Fizik Zümresi Öğretmenlerinin yaptığı robotik kulüpleri öğrencilerimiz bu sene İstanbul turnuvasına;  Ataşehir, Bahceşehir, Bayrampaşa, Bursa, Kurtköy, Şişli, Acıbadem, Avcılar ve Üsküdar Kampüsleri olmak üzere katıldı. Öğrencilerimiz, kendilerine verilen program dâhilinde Teknik Tasarım Jürisi, Özdeğerler Jürisi ve Proje Jürisinin karşısına çıkıp projelerini sundular. Ardından üç müsabakadan oluşan Robotik müsabakalarını gerçekleştirdiler.

İki gün boyunca turnuvaya İstanbul’dan katılan 70 takımdan yüzlerce öğrenci ile beraber vakit geçiren, arkadaşlık yapan, eğlenen ve yarışan öğrencilerimiz iki gün sonunda tatlı bir yorgunluk ve madalyalarla turnuvadan ayrıldı. Yarışmada Şişli ve Acıbadem Doğa Okulu öğrencilerimiz “ Yükselen Yıldız ” ödülünü alarak kürsüye çıktılar. Kupaları ve madalyalarını alan başarılı öğrencilerimiz ardından Üsküdar Doğa Okulu yaptığı proje sunumu ve çalışmalarıyla Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

FLL turnuvaları; çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirirken onların sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere ve doğaya saygılı birer birey olmalarına katkıda bulunuyor. Her sezon toplumsal anlamı olan bir tema belirlenerek, oluşturulan takımlara özgün bilimsel bir araştırma yaptırılan organizasyonda, çocuklar, takım halinde çalışmayı öğrenirken güzel ve heyecan dolu bir deneyim yaşıyorlar.