DOĞADA LALE ZAMANI YARIŞMASI'NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!

İstanbul Lale Vakfı ve Doğa Okulu işbirliği ile düzenlenen Doğada Lale Zamanı Resim Yarışması’nın ödül töreni ve sergi açılışı Emirgan Lale Müzesi'nde yapıldı.

ETİKETLER : doğada lale zamanı , resim , yarışma , emirgan lale müzesi , eğitim programı , , İBB İLAV , sosyal bilgiler , ekoloj

Ekoloji ve Sosyal Bilgiler Bölümü işbirliği ile yürüttüğümüz Doğada Lale Zamanı adlı projemiz kapsamında düzenlenen resim yarışmasının kazananları belli oldu. Finalistler Emirgan Lale Müzesi'nde yapılan sergi açılışında ödüllerini aldılar. Jüri üyelerimizden; Doç. Dr. Rıza Kuruüzümcü (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) açılış konuşmasını yaptıktan sonra yarışmada ödül kazanan ilk 4 öğrencimize ödüllerini teslim edildi.

İzmir Mavişehir Doğa Koleji'nden Lara Öztürk yarışmanın 1.'si seçildi ve kazandığı “Yurt Dışı Eğitim programı” ödülü İstanbul Lale Müzesi Yöneticisi Sayın İsmail Gülal tarafından takdim edildi.

Yarışmada 2. olan İzmir Mavişehir Doğa Okulu öğrencisi Ayça İrkin ödülü olan “Yurt İçi Eğitim programı”nı İstanbul Lale Müzesi Müdürü Sayın Nezaket Şimşek'in elinden aldı.

3.’lük ödülünü ise Bağcılar Doğa Okulu öğrencilerimizden Doğa Yanar kazandı. Öğrencimiz “Doğa Eğitim Seti” ödülünü Dünya Çocuk Rekorları Danışmanı Sayın Aydın Türkgücü’nün elinden aldı.

İzmir Mavişehir 2 Doğa Okulu öğrencimiz Zeliha Ercansungur ise mansiyon ödülü olan “Boya Seti”ni Doğa Okulu Görsel Sanatlar Bölüm Başkanı Sayın Jale Şenkal’dan aldı.

Doğada Lale Zamanı Resim Yarışması’nın finalistlerine katılım sertifikaları Doğa Okulu Ekoloji Bölüm Başkanı Sayın Merve Topcuoğlu'nu tarafından taktim edildi.

Finalistler

Ada Baltalarlı
Buse Habipoğlu
Sıla Çalışkan

Ödüller taktim edildikten sonra Doğa Okulu Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Sayın Ezgi Dursun ve değerli jüri üyeleri ile birlikte resim sergimizin açılışını yaparak davetliler resim sergisini gezdiler. Sonrasında Lale Müzes'ini ziyaret ederek, kilimlerimizden tablolarımıza, bahçelerimizden parklarımıza kadar hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan lale çiçeği, tarihsel süreç içinde Selçukluların ve Osmanlı’nın elinde suya çizilen ebru, saraylarda, camilerde çini, nakkaşların elinde taşlara işlenen figürleri yerinde gördüler.

Doğa’da Lale Zamanı Resim Yarışması'na katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.