GENÇ KIZ BASKETBOL TAKIMIMIZ DÜNYA FİNALİNDE!

ÜLKEMİZİ 2 TAKIMLA TEMSİL ETİĞİMİZ 2019 DÜNYA LİSELER GENÇ KIZ BASKETBOL TAKIMIMIZ DÜNYA FİNALİNDE!  ŞAMPİYONASI GALİBİYETLE BAŞLADI!

17.04.2019 | Doğa Koleji

GENÇ KIZ BASKETBOL TAKIMIMIZ DÜNYA FİNALİNDE!

Dünya kupasına katılma hakkı kazanan takımlarımız namağlup yarı finale çıktı ve kendi kategorilerinde şampiyonanın ilk 4 takımı arasındaki yerini aldı. 18 Nisan'da oynanan ilk yarı final maçında genç kız basketbol takımımız dünya finaline adını yazdırırken genç erkek takımımız 19 Nisan'da dünya 3.lüğü için sahaya çıkıyor.

Doğa Kolejinde gelenekselleşen "Dünya Kupası" heyecanı bu yıl iki takımla yaşanıyor. Hem kızlar hem erkeklerde "Türkiye Şampiyonu" olarak iki kupa birden kazanan Doğa Koleji öğrencileri, Yunanistan’ın Girit Adası'nda düzenlenen 2019 ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil ediyor.

13 Nisan'da başlayan şampiyonada ilk maçlarına çıkan Florya Kampüsü Genç Kız Basketbol Takımımız Slovenya temsilcisi takımı 63-53 yenerken, Mavişehir 3 Kampüsü Genç Erkek Basketbol Takımımız ise Letonya takımını 95-52'lik muhteşem bir skorla geçmesini bildi. 14 Nisan'da ise iki maç oynayan genç erkek basketbol takımımız Romanya'yı 86-44, Hırvatistan'ı ise 85-67 yendi. Genç kız basketbol takımımız 14 Nisan'da oynadığı tek maçta Romanya'yı 55-44 mağlup etti. Bu skorlarla yenilgi yüzü görmeyen öğrencilerimiz gruplarından namağlup lider olarak çıktı.

Öğrencilerimiz 15 Nisan fikstüründe de başarılarını sürdürdü. Mavişehir 3 Kampüsü Genç Erkek Basketbol Takımımız, Bulgaristan temsilcisini 80-47, Florya Kampüsü Genç Kız Basketbol Takımımız ise Çin takımını 69-39 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. 17 Nisan'da oynanan çeyrek final maçlarında genç kız takımımız Almanya'yı 54-49, genç erkek takımımız ise Brezilya'yı 47-43 yenerek kategorilerinde şampiyonanın ilk 4 takımı arasındaki yerini aldı. Çekişmeli geçen maçlardan sonra öğrencilerimiz yarı final sevincini doyasıya yaşadı. 18 Nisan'da oynanan ilk yarı final maçında genç kız basketbol takımımız Tayvan takımını 59-50 yenerek dünya finaline adını yazdı .Genç erkek takımımız ise ev sahibi Yunanistan'la oynadığı yarı final maçını 53-49 kaybetti. Takımımız  yarın dünya 3.lüğü için sahaya çıkıyor.