FİNLANDİYA’DAKİ t-MBA ZİRVESİNİN İLK GÜNÜ HEYECANLI BAŞLADI

Bir t-MBA Digital okulu olan Tampereen Yliopiston Normaalikoulu Finlandiya’da t-MBA Zirve Haftası düzenliyor.

ETİKETLER : finlandiya , t-mba , zirve , fin , pisa , Tampereen Yliopiston Normaalikoulu , t-mba digital

Finlandiya dünyada en yüksek PISA sonuçlarına ve en iyi öğretmen eğitimine sahip olan ülke olarak biliniyor. t-MBA Zirve Haftası çeşitli etkinlikler, yerel iş atölyeleri, üniversite ziyaretleri, kültürel bilgi alışverişinin olduğu etkinlikler ve ödül töreninden oluşuyor. İlk gün mükemmel ve eğlenceli bir şekilde başladı ve haftanın geri kalanı için harika bir başlangıç oldu. İlk gün Finlandiya’nın eğitim yapısı ve t-MBA ile olan işbirliğine bakış ile başladı. Okulun yönetici direktörü Vesa Toi Vonen Doğa Okulları’dan gelen ve 7. t-MBA Zirvesinde İstanbul’da zirveyi organize eden arkadaşları gibi bu zirveyi aktif olarak yöneten meclis öğrencilerine bir sunum yaptı. Vesa Toi Vonen’in sunumunun ardından görevli öğretmen Aulikki Leiku devam ederek Finlandiya’da eğitimin nasıl işlediği ve öğretmenlerini, öğrencilerini ve görevlilerini nasıl eğittikleri hakkında bilgi verdi. Zirvenin 1. günü uluslararası öğrencilere Finlandiya’da okumaları için sağlanan fırsatların anlatıldığı Tampere Üniversitesi ziyareti ile Finli ve Türk öğrencilerin birlikte interaktif bir şekilde yaptıkları lezzetli bir Fin tatlısı atölyesi ile sona erdi.