FLL JR COŞKUSU BURSA'YI DA SARDI

İlki Ankara Çayyolu kampüsünde gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League Junior (FLL Jr.®) Fuarı, Diyarbakır ve İzmir'den sonra şimdi de Bursa'da başarıyla gerçekleştirildi.

ETİKETLER : fll. first lego league , hidrodinamik , doğa koleji bursa hamitler , doğatech , robotik ve kodlama , doğatech

Bilim Kahramanları Derneği tarafından Türkiye’de 4. sezonu düzenlenen FIRST® LEGO® League Junior (FLL Jr.®) Fuarı ülkemizin dört bir yanında gerçekleşmeye devam ediyor. Doğa Kolejinin ev sahipliğinde gerçekleşen fuarların bir yenisi de Doğa Koleji Bursa Hamitler Kampüsü’nde gerçekleşti.

Birçok farklı eğitim kurumundan öğrenciler, bu fuarın heyecanını ve ayrıcalığını yaşamak için kampüsümüze akın etti. Fuarda yer alan yüzden fazla öğrenci bu senenin teması olan “Suyun Macerası” konulu çalışmalarını sergileme imkânı elde etti.  “Suyun Macerası” temalı 2017-2018 Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST® LEGO® League Jr. sezonunda öğrenciler:

• Evde veya çevresinde suyun kullanımını, suyun yolculuğunu ve bu yolculuğun bir bölümünü nasıl iyileştireceğinizi keşfettiler.
• Fikirlerini göstermek ve test etmek için bir LEGO® Modeli oluşturdular.
• Öğrendiklerini LEGO® modelleri ve “Anlat Bana” posterleri aracılığıyla paylaştılar.

FIRST® LEGO® League Junior (FLL Jr.®) Fuarları Nedir?

Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/ FIRST®LEGO® League Jr. rekabetçi olmayan, el becerisi gerektiren, 6-10 yaş arası çocuklar için düzenlenen bir STEM programıdır. Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/ FIRST® LEGO® League Jr. her yıl yeni ve heyecanlı bir tema sunarak çocukların yaratıcılığını ateşler. En az 3, en fazla 6 çocuktan oluşan her takım özel LEGO® Education Inspire Model (Yol Gösterici Model) ile gerçek dünya ile bağlantılı bu temayı keşfetmeye başlar. Bu modeli başlangıç olarak kullanarak kendi yeni modellerini LEGO® parçalarıyla tasarlarlar. Çocuklar LEGO® Education WeDo ile çalıştıkça temel mühendislik ve programlama becerilerini öğrenir ve öğrendikleri kavramları kendi modellerini hareket ettirmek için uygularlar.