FIRST® LEGO® League / FLL YEREL TURNUVASI DOĞA KOLEJİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

20-21 Ocak 2018 tarihlerinde Doğa Koleji Büyükçekmece Kampüsü’nde 86 takım ve 700’e yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen FLL 14. Sezon Turnuvaları’nda takımlar kıyasıya yarıştı.

ETİKETLER : fll. first lego league , hidrodinamik , doğa koleji büyükçekmece , doğatech , robotik ve kodlama , ali rıza lüle , doğatech , hakan inanır , mahmut oyman

Sunuculuğunu Hakan Bilgin ve Kenan Doğan'ın üstlendiği “hidrodinamik: suyun yolculuğu” temalı Bilim Kahramanları Buluşuyor; FIRST® LEGO® League (FLL) 14. Sezon Turnuvaları’nda 10 Doğa Koleji takımı 10-11 Mart 2018 tarihinde gerçekleşecek olan İzmir Ulusal Turnuva’ya katılmaya hak kazandı.

Toplam 28 takımımız ise güçlü oldukları yönleriyle farklı dallarda kupalar alarak kampüslerine döndü. Temel amacı "suyu korumak" olan bütün öğrencilerimiz, takım oluşturma aşamasından turnuvaya kadar olan süreçte edindikleri deneyimler ile hem kendilerini geliştirme hem de çevrelerindeki insanları bilinçlendirme fırsatı buldular.

Lego ve Kodlama Dersleri ile Analitik ve Pratik Çözümler Üretiyoruz!

Büyükçekmece kampüsünün ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada Türkiye'nin dört bir yanından takımlar yarıştı. Kodlama ve robotik becerilerinin sosyal sorumluluk için kullanıldığı turnuvaya Doğa Koleji yöneticileri de katıldı. Yönetim Kurulu Eğitim Başdanışmanı Mahmut Oyman ve Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle pit alanlarında takım stantlarını ziyaret ederek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldılar ve kazanan takımların ödüllerini bizzat takdim ettiler.

Ali Rıza Lüle, Doğa Kolejinde artan kodlama ve robotik derslerine dikkat çekerek "3D tasarım ve programlama temellerini atan öğrencilerimiz, yeni fikirler keşfederken dijital okur yazarlık seviyelerini geliştiriyor ve günümüz teknolojilerini daha efektif kullanmayı öğreniyorlar. Olası çözümleri ve kaynakları verimli şekilde birleştirerek uygulayabilme yetenekleri burada ortaya çıkıyor" dedi.

Doğa Koleji Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörü Hakan İnanır ise Doğa Koleji öğrencilerini hayal etmeye, tasarlamaya, üretmeye ve robot sistemini kullanmaya teşvik ettiklerini vurguladı. İnanır, "Tasarım ve programlama sayesinde, çocuklar problemlere daha hızlı, daha analitik ve pratik çözümler geliştirmeye teşvik edilir. Bu aktivitemizde öğrencilerimizle beraber robotlarını oluşturuyor ve onları kodluyoruz." diyerek tüm öğrencileri tek tek tebrik etti.

FLL Nedir?

“FIRST® LEGO® League / FLL, FIRST Vakfı ve LEGO markalarının ortak çalışmasından doğmuş, uluslararası bir programdır. Gençler ve çocuklar 4-10 kişi arası takımlar kurarak her yıl dünyanın gündemine ait farklı bir tema üzerinde araştırma yapıp, çözüm üretip, paylaşıp, özgüven inşa ederler. Evrensel sunum metotlarını uygulayarak takım olarak çalışması ve kaynakları iyi kullandıkları bir deneyim yaşarlar. Turnuvaya katılacak olan 4-10 kişilik takımlar 18 yaş üstü gönüllü koçlarının ve danışmanlarının rehberliğinde haftada en az 1.5-2 saatlik bir çalışmayla, turnuva masasının üzerinde yer alan görevleri en kısa sürede yapan bir robot programlar ve tasarlarlar ve her sezon tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili araştırma projesi yürütürler.

Tüm bu yolculuk sırasında takım çalışması, deneyim paylaşımı, arkadaşça rekabet kuralları, sürecin odaklı olma ve duyarlı profesyonellik onlara rehberlik eder. Turnuvalara katılan çocuk ve gençler; hem bilim, sanat, teknoloji konularında, hem de ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması konularında eğlenceli, süreç odaklı bir deneyim yaşarlar. Bu deneyimler onların kendilerini geleceğin bilim insanı, mühendisi, etkin girişimcisi ve duyarlı dünya vatandaşı olarak hayal etmelerini teşvik eder.