GENIUS OLİMPİYATLARI’NDA DOĞA BAŞARISI!

Amerika Birleşik Devletleri’nde bilim, sanat, müzik, yaratıcı yazarlık ve iş alanlarında düzenlenen Genius Olimpiyatları’nda finalist olarak seçilen 58 farklı ülkeden ve 38 Amerika eyaletinden katılan öğrenciler bulundu.

ETİKETLER : genius olimpiyatları , başarı , biyoloji , proje , sunum , abd , bilim , sanat , müzik , yaratıcı yazarlık , iş alanları

New York Üniversitesi Terra Bilim ve Eğitim Vakfı tarafından Oswega kentinde düzenlenen 2015 Genius Olimpiyatları’nda öğrencilerimiz başarılı bir şekilde sunumlarını jürilerin karşısında gerçekleştirerek ülkemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil ettiler.

Biyoloji Öğretmeni Ayşegül Karapınar danışmanlığında Ayça Çiftçi’nin ‘’Investigation of the Effects of Different Diet Type Related Oxidative Stress on Life Quality in Drosophila Melanogastar’’ projesi  bilim dalında yarıştı ve öğrencimiz başarı bursu kazandı.

İngilizce Öğretmeni Candan Kılıç danışmanlığında Elif Begüm Yaşar’ın ‘’Revival of Utopia’’ projesi  yaratıcı yazarlık dalında kısa hikaye kategorisinde  üçüncü seçilerek bronz madalya ve öğrencimiz üstün başarı bursu kazandı.

Matematik Öğretmeni Gül Arabacı danışmanlığında Asena Özeken’in ‘’ Application of Green Chemistry to Product Electro Activated Water and Investigation of Bactericidal Efficacy on Drinking Water Sample’’ projesi  bilim dalında onur ödülü ve öğrencimiz başarı bursu kazandı.

Biyoloji Öğretmeni Gökçe Kılıçöz danışmanlığında Duru İlhan ve Kerem Şekerci’nin  ‘’Electricity from Hydrogen Gas Obtained by Used Aluminum Beverage Cans and Using Aluminum Salts as Coagulant’projesi  bilim dalında yarıştı ve öğrencilerimiz başarı bursu kazandı.

Kimya Öğretmeni Harun Özdemir danışmanlığında Kerim Biçici ve Atilla Uyar’ın ‘’ Artifical Trees ‘’ projesi iş dalında yarıştı ve öğrencilerimiz başarı bursu kazandı.

İngilizce Öğretmeni Nihal Güner danışmanlığında Zeynep Duru’nun ‘’The Horizon Between Us ’’ projesi yaratıcı yazarlık dalında şiir kategorisinde üçüncü seçilerek bronz madalya ve öğrencimiz üstün başarı bursu kazandı.

Kimya Öğretmeni Neşe Güler danışmanlığında Yağmur Damla Şentürk’ün ‘’ Recycling Styrofoam and Testing the strength of the Glue Chemistry’’ projesi  bilim dalında onur ödülü ve başarı bursu kazandı.

İngilizce Öğretmeni Yasemin Karaca danışmanlığında Uğurcan Çapa’nın ‘’ Dreams’ projesi müzik dalında yarıştı ve öğrencimiz başarı bursu kazandı.

Genius Olimpiyatları’nın amacı çevresel sorunlara dikkat çekerek küresel bağlamda farkındalığa varılmasını ve anlaşılmasını sağlamak, çözüm politikaları üretmek ve geliştirmektir. Bunların yanı sıra farklı disiplinlerde sürdürülebilirliğin sağlanmasına da teşvik etmektedir.

*Erken kayıt avantajları ve özel okul başvuruları devam ederken Türkiye’nin en büyük k12 eğitim kurumu olan Doğa Okulları yeni eğitim-öğretim yılına hazır… Özel okullara kayıt sürecinde Doğa'yı tercih edecek olan veliler; erken kayıt formu ile Doğa Okulları'na ulaşabiliyor ve ayrıcalıklarla dolu bir eğitim sürecine dahil oluyorlar. Her yıl YGS, LYS ve TEOG gibi ortak sınavlarda Türkiye’nin en başarılı okulu olan Doğa, özel okullar erken kayıt döneminde öğrencilere sportif ve akademik başarılarına göre %100’e varan burs imkanı da sunuyor. Bu yıl uygulanmaya başlanan ve kolej kayıtlarında devlet tarafından verilen eğitim desteği de Doğa'da sizi bekliyor!