İLK AVRUPA DERECEMİZ SATRANÇTAN!

Akademik alanda olduğu kadar spordan sanata her alanda başarılarıyla öne çıkan Doğa Okulları, satrançta Avrupa çapında önemli bir başarı kazandı.

ETİKETLER : spor , başarı , avrupa , ekin barış özenir , satranç , derece , şampiyona , prag , çek cumhuriyeti

Doğa Okulları Mersin Doğa Kampüsü öğrencimiz Ekin Barış Özenir2016 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda  Avrupa birinciliğini Gharibyan Mamikon  ile paylaşarak önemli bir başarıya imza attı.

49 ülkeden 1.315 sporcunun katıldığı, Türkiye’den 39 sporcunun yarıştığı Şampiyona, 27 Ağustos’da oynanan son tur karşılaşmaları ile sona erdi. 12 yaş erkekler kategorisinde yarışan öğrencimiz, son turda  Turnuvanın bir numaralı, dünyanın en iyi 2. Satranç oyuncusu olan Bjerre Jonas ile karşılaştı. (FIDE Master – FIDE Ustası)  Jonas’ın  beraberlik teklifini siyah olmasına rağmen reddeden Özenir, bu maçı da kazanarak 8 puana ulaştı.

Öğrencimiz Özenir, 1. ile eş puanla kategorisini averajla Avrupa 2.'si olarak tamamladı. Bu başarısıyla Türkiye’ye ve Doğa Okulları’na büyük bir gurur yaşattı. Her yıl milli takım havuzunda yer alan Doğa Okulları öğrencilerinin satrançta il birincilikleri, ülke derecelerinin yanı sıra Avrupa birinciliği ve dünya ikinciliği de bulunuyor.

FM (FIDE Master - FIDE Ustası)

CM (Candidate Master - Usta Adayı)

"2016 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası" web sayfasından sonuç sıralamasına ulaşmak için tıklayınız.