LİSE TANITIM GÜNLERİ'NİN İKİNCİSİ 20 TEMMUZ'DA

Doğa Koleji Lise Tanıtım Günleri'nin ikincisi 20 Temmuz’da gerçekleşti. Yoğun ilginiz için teşekkür ederiz.

ETİKETLER : lise tanıtım , doğa koleji lise , t-mba eğitim modeli , üniversiteye hazırlık , fen ve teknoloji lisesi , ib high school , doğa koleji lise eğitimi , lgs bursu

Doğa Koleji kampüsleri, 6 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen Lise Tanıtım Günleri kapsamında 8. sınıf öğrenci ve velilerini ağırladı. Saat 10.00 ve 14.00 olmak üzere iki oturum olarak gerçekleşen tanıtım programında, konferans salonunda Doğa Koleji lise akademik anlayışı sunulurken, velilerin ve öğrencilerin soruları yanıtlandı. Bir sonraki Lise Tanıtım Günleri programı ise 20 Temmuz’da yoğun katılımla gerçekleşti.

20 Temmuz 2019 Cumartesi - Saat: 11.00 - 14.30
Doğa Koleji Lise Tanıtım Günleri başvuruları sona erdi. Yoğun ilgi ve katılımınız için teşekkür ederiz.

Doğa Koleji, akademik programını 8. sınıf öğrencileri ve velilerine aktardı. Lise Tanıtım Günleri kapsamında gerçekleşen buluşmada, veli ve öğrencilere sunumlar yapıldı. Sunumda, öğrencilerin liseye adım attıkları andan itibaren güçlü bir akademik altyapı oluşturmaları için uygulanan lise programındaki eğitime bakış açısı, ders ve okul saatleri, basılı ve dijital yayınlar, ölçme değerlendirme takvimi, danışman öğretmenlik sistemi aktarılırken, LGS başarılarına göre Doğa Koleji burs olanakları anlatıldı. Rehberlik ve kariyer danışmanlığı ve üniversite başarıları ile ilgili bilgiler verilen sunumların ardından, öğrenci ve velilerle birlikte kampüsü keşif turuna çıkıldı.

“Uluslararası Platformlarda Başarılarını Taçlandırıyorlar”

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, 9. sınıftan itibaren TYT ve AYT gibi üniversite giriş sınavlarına yönelik yapılan çalışmalara değinirken, “Öğrencilerimizi dışarıdan hiçbir takviyeye ihtiyaç duymadan üniversiteye hazırlıyoruz. 11. ve 12. sınıfta yoğun bir YKS kurs programı ve deneme takvimi uyguluyoruz” dedi.

Genel Müdür Lüle, üniversite hazırlık programının yanında, öğrencilerini geleceğe çok yönlü hazırladıklarını belirtirken, “Proje modelli lise eğitim programımızla öğrencilerimiz 9. sınıfta bilimsel araştırma basamaklarını öğreniyor. Lise çağında proje üreten öğrencilerimiz, mezun olmadan önce mutlaka bir proje yarışmasına katılıyor. Uluslararası platformlarda başarılarını taçlandırıyorlar” dedi.

Lüle, sözlerini “Türkiye’de ilk kez Doğa Koleji tarafından düzenlenen ve Harvard Üniversitesi’ne davet alan ve Uluslararası Bilimsel Araştırma Projeleri Kongresi’nde proje sunumu yapan öğrencilerimiz, TÜBİTAK’ta da önemli dereceler elde etti” şeklinde sürdürdü.

Yabancı dilin lise eğitiminin en önemli bileşenlerinden olduğunun altını çizen Lüle, “Öğrencilerimizin sadece okuma, yazma ve konuşma becerilerini değil, karşılıklı iletişim ve duyduğunu anlama becerilerini de geliştiriyor, 11. sınıfta, beş yeti temelli İngilizce eğitimi ile uluslararası sınavlara hazırlıyoruz. İngilizce eğitiminde 21. yüzyıl becerilerini de kapsayan bir yaklaşım sergiliyor, sadece sınıfta değil, sınıf ve okul dışında organize edilen D’MUN ve İngilizce tiyatro ve münazara etkinlikleri ile öğrencilerimize becerilerini sergileme fırsatı sunuyoruz” dedi.

Lise Çağında Profesyonel Hayata Hazırlık

İşletme yüksek lisans programının liseye uyarlanmış hali olarak özetlenebilecek t-MBA lise programında yer alan dersler, iş seminerleri, mesleki gözlem ve iş projeleri ile ilgili detaylar paylaşılırken; t-MBA Öğrenci Meclisleri’nin yaptığı çalışmalar, sosyal sorumluluk etkinlikleri ve t-MBA Zirvesi’ne ilişkin detaylar da anlatıldı.

Genel Müdür Ali Rıza Lüle, “t-MBA eğitiminin önemli kazanımlarından biri olan Öğrenci Meclisleri ile öğrencilerimiz liderlik becerilerini lise çağında geliştirirken, iş dünyası ile ilgili farkındalıkları artıyor. Pearson onaylı t-MBA sertifikası ile öğrencilerimize vakıf üniversiteleri tarafından burs olanakları sağlanıyor” dedi.