MAYALARIN DÜNYASINA YOLCULUK; EKMEK ŞENLİĞİ

Doğa Koleji Ekoloji Şenlikleri devam ediyor. Bu hafta Doğa Koleji öğrencileri ekoloji dersinde insanoğlunun bilinen en eski ve en önemli gıda maddesi olan ekmek şenliğini gerçekleştirdi.

ETİKETLER : ekoloji şenliği , ekoloji dersi , ekmek nasıl yapılır , doğa koleji ekoloji dersleri

Doğa öğrencilerinin keyifle katıldığı geleneksel Doğa Koleji Ekoloji Şenlikleri tüm kampüslerimizde devam ediyor. "Ekmek Şenliği"nde öğrencilerimiz buğdayın serüveni hakkında kavram haritası oluşturarak soframıza gelen ekmeğin yolcuğunu, mayaların mantarlar aleminin önemli bir üyesi olduğunu, vücudumuz ve sağlığımız için önemini keşfederek öğrendi. Ekmeğin oluşum sürecini karışım, oran orantı kavramlarını deney yaparak, yaparak ve yaşayarak öğrenmenin keyfini yaşadılar.