MİCROSOFT’TAN ÖĞRENCİMİZE “GELECEĞİN TEKNOLOJİ YILDIZI” ÖDÜLÜ!

Microsoft tarafından ikincisi düzenlenen “Teknolojinin Kadın Liderleri 2017” yarışmasında 9 ayrı kategoride ödüller dağıtıldı. “Geleceğin Teknoloji Yıldızı” kategorisinin kazanını okulumuz Cevizlibağ Kampüsü öğrencisi Deniz Gülbaharlı oldu.

ETİKETLER : microsoft , geleceğin teknoloji yıldızı , deniz gülbaharlı , cevilzibağ doğa , girişimci kadın , microsoft ödül , doğa liseleri , doğa koleji lise eğitimi

Geleceği inşa eden teknoloji sektörünün dünyayı güçlendirecek inovasyonlar üretmesinde cinsiyet eşitliğinin önemli rolü olduğuna inanan Microsoft, Türkiye’de teknoloji alanında başarı hikâyesi yaratan kadınları ortaya çıkardı. Microsoft, Geleceğin Teknoloji Yıldızı ödülüne Doğa Koleji öğrencisi Deniz Gülbaharlı'yı layık gördü.

Girişimci Kadınlar 9 Ayrı Kategoride Yarıştı!

Ortaokul-lise öğrencilerinden profesyonel yöneticilere kadar her yaş ve meslek grubundan kadınların aday olabildiği bu yarışmada birbirinden özel başarı hikâyeleri ile finalistler 9 ayrı kategoride yarıştı.

Geleceğin Teknoloji Yıldızı Adayı, Genç Teknoloji Yıldızı, Bilişimde Fark Yaratan Kadın Lider, Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi, Yılın Başarılı Kadın Yazılım Geliştiricisi, Yılın Başarılı Kadın CIO’su, Engelleri Aşan Kadın, Yılın Bilim Kadını ve bu yıl Bulut Bilişimde Fark Yaratan Kadın Lider kategorilerinin yer aldığı yarışmada ödüller 12 Haziran 2017 tarihinde yapılan törenle sahiplerine dağıtıldı.

Geleceğin Bilimini Yapan Öğrencimiz Teknolojinin de Yıldızı Oldu!

Doğa Anadolu Liselerinde aldığı eğitim ile geleceğini planlayan Deniz, 2016'da 11. sınıf öğrencisi iken Blutooth Low Energy teknolojisi ile geliştirdiği, toplu taşımada akbil ve turnike gibi sistemlerin gerekliliğini ortadan kaldıran projesi ile dünya derecesi aldı. Bu sene TÜBİTAK Türkiye finallerinde fizik alanındaki ödüllü projesiyle ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından ödüllendirilen Mars kolonileri için radyasyon koruması sağlayan otomatize radyasyon kalkanı tasarımı ve Pulsar yıldızları üzerine geliştirdiği astrofizik yazılımları gibi çalışmaları ile ödüle layık görüldü.

Öğrencimiz yaptığı çalışmalarda teknolojiyi ve yenilikleri etkin kullanırken, çözüm yollarını da robotik ve mühendislik bilgisi gerektiren sistemler kurarak üretti. Daha lise yıllarından geleceğin bilimine uygun kariyer planlamasını yaparken Astrofizik alanında hedeflerini oluşturdu.