ÖĞRENCİLERİMİZ, 12. TÜBİTAK ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ FİNALİ'NDEN YENİ BAŞARILARLA DÖNDÜ

12. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Sergisi’nde yarışan 4 farklı kampüsten öğrencilerimiz değerler eğitimi, kodlama, matematik, kimya ve tarih alanında projelerini sergilediler.

ETİKETLER : tübitak projeleri , tübitak yarışma , fen projesi , ortaokul proje yarışması , doğa koleji proje başarısı , öğrenci projeleri

Doğa Koleji öğrencileri, bu yıl 7-11 Mayıs 2018 tarihinde Kayseri’de gerçekleşen 12. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Sergisi'nden yine başarılarla döndüler.

Biyoloji, fizik, kimya, matematik, değerler eğitimi, kodlama, tarih ve Türkçe alanlarında düzenlenen yarışmalara, bu yıl Türkiye'nin dört bir yanından toplam 11.352 proje başvurdu. Ön değerlendirme sonuçlarına göre 12 bölge merkezi ilin her birinde 80 proje, toplamda ise 960 proje bölge sergilerine katılmak üzere davet edildi. Bölge yarışmasında “Birincilik (Finalist)” ödülü alan 160 proje, 7-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında Kayseri’de düzenlenen Final Sergisinde yerini aldı.

Doğa öğrencileri ise 5 farklı projeyle büyük finalde yerini aldı. Ankara İncek kampüsü öğrencilerimiz Lamia Talya Ünsal ve Özgür Doruk Demiralp ve proje danışmanı Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Sezer Çetintaş, kodlama alanında birincilik ödülüne layık görüldüler.

Antalya Bilim kampüsü öğrencimiz Emre Deniz Çakan ve proje danışmanı Fen Bilimleri Öğretmeni Gül Merve Gençer, kimya alanından ikincilik ödülünü kazanırken Güneşli kampüsü öğrencimiz Alp Deniz Misilli ve proje danışmanı Matematik Öğretmeni Merve Özkan ise Matematik alanında teşvik ödülü kazanarak okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

Final Sergisine Davet Alan Doğa Koleji Bilim Projeleri:

*Ankara İncek Kampüsü öğrencilerinden Lamia Talya Ünsal ve Özgür Doruk Demiralp’ın Kodlama alanındaki projesi “Akıllı Tarım Sistemleri Uygulaması”

*İstanbul Bahçeşehir Kampüsü öğrencisi Eda Çelik’in Tarih alanındaki projesi “1864 Büyük Çerkez Sürgününün Türkiye Çerkezlerinin Hafızasındaki Yeri ve Anma Biçimleri”

*İstanbul Güneşli Kampüsü öğrencisi Alp Deniz Misilli’nin Matematik alanındaki projesi “Çarpsana Oyununda Ebob Bulma”

*Malatya Kampüsü öğrencisi Elif Karapekmez’in Değerler Eğitimi alanındaki projesi “Tableti Bırak Örgüye Bak”

*Antalya Bilim Kampüsü öğrencisi Emre Deniz Çakan’ın Kimya alanındaki projesi “Doğal ve Biyouyumlu Aktif Oklusif Bantların Eldesi “

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi üstün performanslarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.