ÖĞRENCİLERİMİZ BİR KAP MUTLULUK PROJESİYLE BU YIL DA HAYVAN DOSTLARINI UNUTMUYOR

Doğa Koleji öğrencileri bu yıl 5.si düzenlenen Bir Kap Mutluluk Projesi ile hayvan dostlarını yine unutmuyor.

ETİKETLER : sosyal sorumluluk projesi , Hayvan Hakları Günü , Bir Kap Mutluluk , proje , doğa bilinci , hayvan barınağı ziyareti

Doğa öğrencileri ‘Bu dünya sadece bize ait değil’ sloganıyla 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü coşkuyla kutladılar. Bu yıl 5.si organize edilen Bir Kap Mutluluk yardım kampanyası kapsamında öğrencilerimiz, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü ile ilgili hazırladıkları pankartlarla sloganlarını atarak “Hayvan Hakları Yürüyüşü” gerçekleştirdiler.

'Bir Kap Mutluluk' sosyal sorumluluk projesi kapsamında 124 Doğa Koleji kampüsünde sokak hayvanları için yardım kampanyaları düzenlendi. Öğrencilerimiz sokaktaki dostlarımız için 1310 adet kedi evi, 140 ton mama toplayarak duyarlılıklarını ortaya koydu. Geçen 2 yıl içerisinde tüm Türkiye’de 114 farklı hayvan barınağına yardımda bulunan Doğa Koleji öğrencileri, bu yıl Haykonfed, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu ile başlattığı çalışma ile yine tüm Türkiye’de sokak dostlarımız ile yerinde buluşarak yardımları teslim edecekler.

“Bir Kap Mutluluk Projesi” AVM’lerde

Hayvan dostları için bu yıl da geleneksel “Bir Kap Mutluluk Projesi”ni düzenleyen Doğa, etkinliklerini tüm hayvanseverler ile buluşturmak için ve çocukların, ailelerin sokak hayvanlarına katkıda bulunmalarını sağlamak adına AVM’lerde mama bağışı toplama standları kurdu. Bu standlara sokak hayvanlarının ihtiyacı olan mama, battaniye, kulübe gibi tüm ihtiyaçlar vatandaşlar tarafından bırakılabiliyor. Bu sayede hayvan barınaklarını birebir ziyaret edemeyenler, gerekli yardımı götüremeyenler de hayvan dostlarına katkıda bulunuyor. Doğa Kolejinin AVM’lerde ki standlarını ziyaret eden vatandaşlar, özellikle de çocuklar sokak hayvanları için katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor. 4 Ekim’de başlayan ve 7 Ekim’e kadar Meydan İstanbul AVM ve Kozyatağı Carefour AVM’de devam edecek Doğa Koleji etkinlikleri tüm hayvan dostlarını bekliyor.

Unutmayalım ki bu dünyada yanlız değiliz ve hayvanların doğada en az bizim kadar yaşamaya hakları vardır.

Hayvan Hakları Beyannamesine göre;

1. Tüm canlılar eşittir.
2. Tüm canlıları sevmek zorunda değiliz ama onlara saygı göstermek zorundayız.
3. Hiçbir hayvana zarar veremeyiz.
4. Bütün hayvanların insanca gözetilme, bakılma, ve korunma hakları vardır.
5. Yabani türden olan bütün hayvanlar, kendi özel doğal çevrelerinde yaşama hakkına sahiptir.
6. Sokak hayvanları ile uyum içinde yaşamalıyız ve onların ihtiyaçları konusunda yardımcı olmalıyız.
7. Evimizde barınan hayvanları terk etmek etmemeliyiz.
8. İşçi olarak çalışan hayvanlarda beslenme ve dinlenme hakkına sahiptir.
9. Hayvanlar üzerinde deneyler yapmak hayvan haklarına aykırıdır.
10. Hayvan beslenmek için yetiştirilmişse de bakılmalı, barındırılmalıdır.
11. Hayvanlardan insanların eğlencesi olsun diye yararlanılamaz.
12. Bir hayvanın öldürülmesi yaşama karşı suçtur.
13. Hayvanın öldürüldüğü şiddet sahneleri sinema ve televizyonda yasaklanmalıdır.
14. Hayvan hakları da insan hakları gibi yasayla korunmalıdır.

Projemize destek veren velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.