OKUL RADYOMUZ RADYO DOĞA YAYINDA!

Okul radyomuz Radyo Doğa 5 yıldır yayınına devam ediyor. Ortaokul öğrencilerimiz, Türkçe dersinin iletişim kazanımlarına bağlı olarak haber metni hazırlamayı ve sunuculuk yapmayı hem yaşayarak hem eğlenerek Radyo Doğa projesiyle deneyimliyor.

ETİKETLER : radyo doğa , yayın , ingilizce , türkçe , Medya ve İletişim Kulübü , okul radyosu

Öğrencilerimize sunuculuk deneyimini yaşatırken aynı zamanda öğrencilerin dil ve konuşma becerilerini geliştiren, beş yıldır hız kesmeden tüm yerleşkelerde yayın hayatına devam ediyor. Doğa Okulu Avcılar Bilim Yerleşkesinde bulunan Medya ve İletişim Kulübündeki öğrencilerin haftalık yaptığı toplantılarda kurumsal internet sitemizden güncel haberlerin derlenmesiyle oluşturulan haber metinleri, her hafta bir yerleşkede teknik olarak yayına hazır hâle getiriliyor. Türkçe Bölümünün önderliğinde başlatılan Radyo Doğa, Türkçe öğretmenlerinin yönlendirmesiyle öğrencilerimizin birbirinden başarılı sunumlarına dönüşürken İngilizce Bölümü işbirliği sayesinde aynı yayınlar İngilizceye çevrilerek hazırlanıyor. Böylelikle öğrencilerimiz hem Türkçe hem İngilizce sunuculuk yapma imkânı yaşıyor.

Öğrencilerimizin Türkçe ve İngilizce dil becerilerini geliştiren Radyo Doğa yayınlarına ulaşmak için tıklayınız...

Kulağınız Radyo Doğa’da olsun!..