DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU GELENEĞİ BOZULMADI! DOĞA OKULLARI 4. KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU!

2014 yılına başarılarıyla damga vuran Doğa Okulu “Dünya Şampiyonluğu” geleneğini bozmadı. Daha önce 3 farklı takımla Dünya Şampiyonluğu yaşayan Doğa Koleji, takım sporlarında 4. Dünya Şampiyonluğunu hentbolda yaşadı.

ETİKETLER : hentbol , dünya hentbol şampiyonası , isf türkiye , spor , türkiye şampiyonu , Doğa Okulu spor başarıları

Trabzon'un ev sahipliğinde Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından 22.'si düzenlenen Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası’nda Doğa Okulu Genç Kız Hentbol Takımı finalde zorlu rakibi Slovenya’yı mağlup ederek Dünya Şampiyonu oldu.

Başarılarıyla 2014 yılına damga vuran Doğa Koleji, 4. Dünya Şampiyonluğu ile kırılması zor bir rekora imza attı. 6 yıl üst üste İstanbul, son 5 yılda da 3 Türkiye şampiyonluğu yaşayan genç hentbolcularımız zorlu elemelerden ve gruplardan başarıyla çıkarak Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. 22 ülke temsilcisi takımın mücadele ettiği şampiyonanın, sadece bir mağlubiyet yaşayan kızlarımız Trabzon’da büyük destek gördü. Hentbol takımımız ev sahibi olmanın da avantajıyla oynadığı karşılaşmalarda farklı skorlara imza attı.

Doğa Okulu Dünya Şampiyonu

Ay-Yıldızlı forma ile ülkemizi temsil eden başarılı sporcularımız ilk tur maçlarında Çek Cumhuriyeti'ni 37-13, Fransa'yı 41-19 yenerek şampiyonaya moralli başladı. 23 Haziran'da Avusturya ile oynadığı maçı ise 18-15 kaybeden takımımız  Hollanda'yı 28-16, Danimarka'yı 24-19 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Başarılı sporcularımız yarı final için Sürmene Spor Salonu'nda Avusturya ile tekrar karşılaştı. İlk yarısı 13-11 rakibinin üstünlüğüyle biten karşılaşmayı 27-22 kazanan öğrencilerimiz bu galibiyetle finale yükseldi. Doğa Koleji'nin rakibi ise şampiyonanın favori takımlarından Slovenya oldu. Rakibiyle başa baş mücadele eden ve il yarıyı 11-8 geride kapatan Genç Kız Hentbol Takımımız ikinci yarıdaki etkili oyunuyla rakibini 22-20 yenerek kupayı ülkemize getirdi.

Doğa Koleji’ne ve Türkiye’ye büyük bir gurur ve mutluluk yaşatan genç kızlarımızı kutluyoruz…

Doğa Okulu Genç Kız Hentbol Takımı

“Doğa” Harikaları
Daha önce 3 farklı takımla Dünya Şampiyonluğu yaşayan Doğa Okulu bu başarıyla takım oyunlarında 4. Dünya şampiyonluğuna kavuştu. Doğa Koleji’nin Türkiye’de fırtına gibi esen ve başarısı dünyaya yayılan Genç Erkekler Basketbol Takımımı 2009’da, Genç Kızlar Basketbol Takımımız 2013’te, Genç Kız Voleybol Takımımız ise  henüz birkaç ay önce Dünya Şampiyonluğu’nu tatmıştı. Genç Kızlar Hentbol Takımımızın aldığı son şampiyonluk ile takım sporlarında 4. Kez "Dünya Kupası" Türkiye’nin ve Doğa Koleji’nin oldu.