HER ALANDA BAŞARI, HER ALANDA ŞAMPİYONLUK! SATRANÇ TAKIMIMIZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Doğa Koleji Acıbadem Bilim Kampüsü satranç takımımız yıldızlar kategorisinde "Türkiye Şampiyonu" oldu. Mersin kampüsü takımı ise Türkiye 2.si olarak zirveden kopmadı.

ETİKETLER : satranç turnuvası , satranç eğitimi , türkiye şampiyonası , okul sporları satranç turnuvası , doğa acıbadem , tugay somalı , ali rıza lüle , selen altay

Dünya kupası ve TEOG-2 başarısının ardından bir şampiyonluk da satrançla geldi. Nevşehir Avanos'ta düzenlenen, 51 il ve KKTC'den toplam 121 takım ve 594 sporcunun yarıştığı Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği, 6 Mayıs'ta gerçekleşti. 7 tur süren çetin turnuva sonunda derece elde eden takımlar büyük bir coşku içinde ödüllerine kavuştular. Bu önemli organizasyonda okulumuzu temsil eden Acıbadem ve Mersin kampüsleri satranç takımlarımız Türkiye dereceleriyle gururumuz oldular. Acıbadem kampüsü öğrencilerimiz Türkiye şampiyonu olurken Mersin kampüsü öğrencilerimiz Türkiye 2.liği ile başarıya ortak oldu. Turnuvanın ödül töreni; Nevşehir Valisi İlhan Aktaş, Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, antrenörler, öğretmenler, veliler, sporcular ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Derece elde eden tüm takımlara masaüstü bilgisayar, birinci olan takımların sporcularına dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncü olan takımların sporculara iPad, dördüncü olan takımların sporculara ise tablet hediye edildi.

Doğa Koleji Satranç Bölüm Başkanı Beyhan Bayraktar Somalı alınan sonucun yılların emeği olduğunu, vazgeçmeyenlerin her zaman başarılı olacağını belirterek aynı zamanda milli takım antrenörü olan Doğa Koleji Satranç Antrenörü Metin Alper ve öğrencilerimizin başarılarını kutladı. Şampiyon öğrencilerimiz kupalarıyla Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle'yi de ziyaret ederek sevinç ve gururlarını paylaştılar. Kampüs yöneticimiz Selen Altay, Acıbadem Bilim Kampüsü Satranç Öğretmeni Tugay Somalı ve satranç bölümü yöneticilerimiz genel müdürümüzün tebriklerini kabul ettiler. Ali Rıza Lüle, eğitimin her alanda eş zamanlı devam etmesi gerektiğine ve satranç eğitiminin önemine değinerek Doğa Kolejinin başarıya her zaman destek olduğunu ve olacağını vurguladı.

Öğrencilerimizi ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Acıbadem Bilim Kampüsü Satranç Takımı

Emre Tınarlıoğlu