SATRANÇTA MİLLİ BAŞARI! DÜNYA 3.'LÜĞÜ DOĞA'NIN

Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda Doğa Okulları öğrencisi ve satranç milli takım sporcusu Şevval Doğan, 17 yaş kızlarda 3. olarak ülkemize ve okulumuza büyük gurur yaşattı.

ETİKETLER : satranç eğitimi , okullarda satranç turnuvası , satranç müfredatı , şevval doğan , taha özkan , dünya derecesi

Rusya'nın Sochi kentinde 2-12 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen ve büyük bir heyecana sahne olan Dünya Okullar Satranç Şampiyonası çekişmeli final turunun ardından tamamlandı.

Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Bulgaristan, Fransa, Almanya, Çin, İsrail, Slovenya ve Hindistan'ın da aralarında yer aldığı 28 ülkeden güçlü sporcuların yarıştığı şampiyonada 60'ı ünvanlı 500 sporcu hamle yaptı.

Şampiyonada okulumuz öğrencilerimizden Şevval Doğan ve CM (Candidate Master) Taha Özkan üstün performans gösterdi. 17 yaş genel kategorisinde güçlü rakipler ile yarışan sporcumuz Şevval Doğan, turnuvayı başarı ile tamamlayarak şampiyonada 3.'lük ödülünü aldı.

Şampiyonada derece elde eden sporcumuzu ve antrenörlerimizi kutlar, onlara şampiyona boyunca destek olan kafile başkanı Doç. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, Milli Takım antrenörlerimizden GM Georg Mohr, IM Yakup Erturan, Doğa Cihan Göksel, Metin Alper ve Psikolog Aytaç Ongun'a teşekkür ederiz.