SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA ÇALIŞTAYI 21 MART'TA BEYKOZ KAMPÜSÜNDE GERÇEKLEŞİYOR

Tüm Türkiye'den, ilkokul ve ortaokul meclis başkanlarının liderliğinde gerçekleştirilecek olan “Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştay”ları başlıyor.

ETİKETLER : sürdürülebilir kalkınma , doğa koleji çalıştay , beykoz doğa koleji , zuhal doğan

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, diğer bir deyişle "Küresel Hedefler", yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel eylem çağrısıdır. Tüm Türkiye’deki Doğa kampüslerinden, ilkokul ve ortaokul meclis başkanlarının liderliğinde gerçekleştirilecek olan “Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştay”ları 21 Mart 2019 Perşembe tarihinde 79 meclis başkanı, rehber ve ekoloji öğretmenleri, UNDP Türkiye temsilciliği, akademisyen ve üniversite öğrencileri ile birlikte ilk kez düzenleniyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, gelecek nesiller için yaşamı sürdürülebilir biçimde iyileştirmek için, bugünden doğru seçimleri yapmayı amaçlar. Tüm ülkelere, kendi önceliklerine ve dünyanın karşı karşıya olduğu çevre sorunlarına uygun olarak benimseyecekleri açık rehberlik ve hedefler sağlar.

UNDP, gelecek nesillere daha iyi bir gezegen bırakmak amacıyla Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin gerçekleştirilmesi için hükümetler, özel sektör, sivil toplum ve vatandaşların ortaklığında, hükümetlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ni kendi ulusal kalkınma planları ve politikalarına entegre etmelerine destek sağlar.

Biz Doğa Koleji olarak öğrencilerimizin yaratıcılık, kritik düşünme becerileri, gözlem yapabilme, açıklama yapabilme, soru sorabilme, araştırma yapabilme, planlayarak üretebilme, yeni fikirlere açıklık, gerçekliklere oryante olabilme, görüşlerini savunabilme, başkalarının görüşlerini sorgulayabilme gibi bilimsel süreç becerilerini harekete geçirerek, doğaya karşı farkındalık oluşturmak, doğada gerçekleşen olayları sorgulamak ve birey olarak sorumluluklarını keşfetmek, tutum ve davranış geliştirmesini sağlıyoruz.

Bu çalıştay kapsamında, sürdürülebilir kalkınma hedefleri üzerinden, ekosistemdeki etkileşimin bütüncül bir şekilde tanınma, değerlendirilme ve proje oluşturarak hayata geçirilmesi amaçlanmıştır.

09.30-10.00 Ekinoks Festivali Etkinlik Alanında Buluşma

Yer: Beykoz Kampüsü Çim Alan