t-MBA FİNLANDİYA ZİRVESİNİN 4. GÜNÜNDE t-MBA TAMPERE ÜNİVERSİTESİ'NDEN ÖDÜL ALDI

Finlandiya t-MBA Zirvesinin son günü t-MBA öğrencilerinin art arda katıldıkları çalıştay ve panellerle yorucu fakat bir o kadar da eğlenceli bir şekilde geçti.

ETİKETLER : finallandiya , t-mba , zirve , fin , Tampereen Yliopiston Normaalikoulu , t-mba digital , Sirkku Kotilainen

Finlandiya t-MBA Zirvesinin 4.günü Tampeeren Normaalikoulu'nun eğitim sistemi ve öğrenci meclislerinin işleyişiyle ilgili bir workshop ile başladı. Workshopta okuldaki eğitsel işleyişin bizdeki isleyişle benzer niteliklere sahip olduğu ama öğrenci meclisinin Doğa Koleji'nde farklı olduğu dikkati çekti. Doğa Meclis başkanları Tampeeren Normaalikoulu öğrenci meclisine tavsiyelerde bulundu. Workshop’ın ardından Finlandiya'nın dev şirketlerinden Vincity Business ziyaret edildi. Vincity Business'da insan kaynakları yönetimi, sistemin işleyiş modeli ve yaptıkları projeler hakkında bilgi alan öğrenciler bu ziyaretin ardından Tampere Üniversitesi’nde “Tampere Üniversitesi'nin Küresel Gelişmedeki Rolü” konulu panele katıldılar. Panelde Finlandiya Kilise Yardım Kuruluşu Direktörü Aaro Rytkonen, Tampere Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Risto Kunelius, Tampere Üniversitesi’nin önemli profesörlerinden Howy Jacobs ve Tampere Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Sekreteri Varpu Utila'nın katılımıyla küresel sorunlara çözüm yolları tartışıldı. Panelde bu önemli konu tartışılırken, meclis öğrencileri konuyla ilgili yorumları ile oradaki katılımcıları etkilediler.

Panelin ardından sıra Tampeeren Normaalikoulu'nda yapılan Finlandiya t-MBA Zirvesinin ödül törenine geldi. Finlandiyalıların konukseverliğinin ön plana çıktığı ödül töreninde t-MBA Digital programı ile eğitim sistemlerine katkıda bulunduğumuz için Doğa Okullarına plaket ve zirveye katılan tüm meclis öğrencilerine sertifika verilirken gün aile ortamındaymış gibi tatlı bir ikindi çayı ile sona erdi.

Katıldıkları pek çok eğitsel ve eğlenceli etkinlikle zirveyi sonlandıran t-MBA öğrencileri ertesi gün kısa bir Helsinki turu ardından hak ettikleri ödülle Türkiye’ye geri dönüyorlar.