t-MBA ÖĞRENCİLERİ KÜRESEL PARA HAFTASI KAPSAMINDA BORSA İSTANBUL’DA KONUŞMA YAPARAK AÇILIŞ GONGUNU ÇALDI

Dünya çapında kutlanan Küresel Para Haftası’nın Türkiye ayağı Borsa İstanbul’da Acıbadem kampüsü t-MBA öğrencilerinin katılımı ile kutlandı.

ETİKETLER : burak ataman , küresel para haftası , t-mba , öğrenci meclisi , doğa koleji lise eğitimi , acıbadem doğa , borsa istanbul

Gong törenine Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Muhittin Esen, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği Kurucu Başkanı Özlem Denizmen, FODER Başkan Yardımcısı Attila Köksal ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra birçok lise öğrencisi katıldı. Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Esen, törenindeki konuşmasında, geçen sene dünya çapında 137 ülkede yaklaşık 8 milyon çocuk ve gence çeşitli etkinliklerle ulaşıldığını kaydetti. Esen, Küresel Para Haftası’nın çocuklara ve gençlere bilinçli yatırım, tasarruf etme, istihdam kazanma ve girişimci olma gibi konularda ilham vermeyi amaçladığını ifade etti.

Törende Acıbadem Kampüsü 10. sınıf t-MBA öğrencimiz Burak Ataman’ın konuşması büyük alkış aldı. Türkiye’nin en büyük ve köklü kuruluşu olan Borsa İstanbul’un eğitime ne denli önem verdiğini finansal okuryazarlık çalışmalarının gençler için çok önemli olduğunu vurguladı. Borsa İstanbul’un sadece yatırımcıları ve fikirleri bir araya getiren bir platform olmadığını aynı zamanda inovasyona öncülük ederek, ekonomik büyümeyi desteklediğini ve ülkemizin aydınlık geleceği bizler için önemli görevler üstlendiğini belirtti.

Konuşması ile göz dolduran öğrencimiz Burak Ataman, Borsa İstanbul davetlilerinden tebrik aldı. Yoğun ilgi gösterilen bu önemli haftada hazır bulunan Acıbadem t-MBA öğrencileri finansal okur-yazarlık eğitimine dikkat çekerek, t-MBA derslerinin bu içerikleri temel aldığını dile getirdi.

10. sınıf t-MBA öğrencimiz Derin Kaptan, yapılan bu önemli çalışmalardan dolayı FODER Genel Başkanı Özlem Denizmen’e çiçek takdim etti. Tüm organizasyon boyunca öğrencilerimiz sahip oldukları bilinç ve konuya yaklaşımları ile katılımcılar tarafından takdir topladı.