t-MBA ÖĞRENCİLERİ YİNE BAŞARILI BİR PROJE İLE İŞ SAHALARINA ÇIKIYOR!

Doğa Okulları t-MBA Öğrencileri iş dünyasını yakından takip ederken, yeni bir proje ile aktif saha hayatının nabzını tutuyor.

ETİKETLER : t-mba , öğrenci meclisleri , sahada öğreniyorum , proje , iş sahası

“Sahada Öğreniyorum’’ projesi ile Türkiye’de ve dünyada başarıları ile liderlik sıralarında yer alan firmaların çalışma alanlarını ziyaret eden t-MBA öğrencileri hem mesleki bilgi alıyorlar hem de üretimi daha yakından tanıyorlar. Aldıkları bu değer ile ulusal ve uluslararası projelerine yepyeni boyutlar katan t-MBA öğrencileri hem meslek seçimlerinde vizyon sahibi oluyorlar hem de iş hayatı hakkında farkındalık kazanıyorlar.

Doğa Okulları Bahçelievler Kampüsü Lisesi t-MBA Öğrencileri, dünyanın en önemli üretim firmalarından biri olan Beylikdüzü Arçelik fabrikasına “Sahada Öğreniyorum” projesi  için gittiler. Fabrika mühendisleri tarafından alanlarına yatkınlığı olan öğrencilerimize mesleki bilgiler ve tecrübeler teorik olarak aktarıldı. t-MBA öğrencileri, yazılım alanında bulunan üretim bölümünü inceleme fırsatı buldular.

Bostancı Kampüsü t-MBA Öğrencileri ise “Sahada Öğreniyorum” projesi için ZEMTEK İnşaat firmasının saha alanını ziyaret ettiler. Yapılan ziyarette  Türkiye ve dünyanın inşaat sektörüne bakış açışı ve gelecekteki önemi hakkında bilgi aldılar. İnşaat alanlarının yapımı, çalışma stilleri konularında bilgi alan t-MBA öğrencileri, firma yetkililerine kendi tasarladıkları Doğa ve ZEMTEK logolu kupa bardakları hediye ettiler.

Dünyanın en önemli tekstil markalarından biri olarak gösterilen  Zara Mağazalarının en büyük imalatçısı olan Modavizyon Edirne fabrikası da Edirne Kampüsü t-MBA Öğrencileri için “Sahada Öğreniyorum” projesine ev sahipliği yaptı.  Fabrikanın tüm departmanlarını gezip yetkililerden bilgi alan t-MBA öğrencileri, fabrika, üretim, paketleme gibi konularla ilgili fikirlerini paylaştılar. Firma yetkililerine kendi dizaynları olan Doğa Okulları logolu defter hediye ettiler.

Yakacık Kampüsü Lisesi t-MBA Öğrencileri, Marriott Hotel’i “Sahada Öğreniyorum” projeleri için seçtiler. Marriott Hotel’in şirket yapısını inceleyerek hem turizm hem de yönetim organizasyon konularında bilgi aldılar. Yakacık t-MBA Öğrencilerine kısa bir oryantasyon eğitimi veren Marriott Hotel yetkilileri, öğrencilerin ilgisi ve konulara olan hakimiyetleri karşısında mutluluklarını dile getirdiler.

Doğa Okulları t-MBA öğrencileri tüm Türkiye’ye yaydıkları “Sahada Öğreniyorum” projesini Kayseri’de de devam ettirdi. Doğa Okulları Kayseri Kampüsü t-MBA Öğrencileri Betaş İnşaat ve Prefabrik Fabrikası'nı gezdiler. Yapı tasarım ve inşaat konularında bilgi alan t-MBA öğrencileri, saha çalışmalarını yakından gözlemlemiş oldular.

Çukurambar Kampüsü Lisesi t-MBA Öğrencileri de “Sahada Öğreniyorum” çalışmaları için Ulus Devlet Hastanesi'ni  ziyaret etti. Sağlık sektöründe çalışmak isteyen t-MBA öğrencileri hastane ortamını yakından gözlemleyerek, sağlık sektörünü yakından tanımak için tüm departmanlar ile görüşmeler gerçekleştirdiler.

Aktif sahada önemli izlenimlerle “ Sahada Öğreniyorum” projesini yürüten ve katılım sağlayan t-MBA öğrencileri, kazandıkları bu değerler ile mesleki yaşamlarına, aktif iş hayatına çok daha bilinçli hazırlandıklarını dile getirdiler.