t-MBA YENİ ÜRÜN ÇALIŞTAYI BAŞARIYLA TAMAMLANDI!

Özgün t-MBA Eğitimi ile geleceğe hazırlanan Doğa Koleji öğrencileri 2-4 Mart tarihlerinde Antalya’da gerçekleşen t-MBA Yeni Ürün Çalıştayı’nda bir araya gelerek program sonunda sertifikalarını aldılar.

ETİKETLER : t-mba eğitimi , lise eğitimi , öğrenci meclisleri , mesleki gözlem , doğa koleji liseleri , ömürden sezgin , ahmet şerif izgören , kariyer planlama , lise çalıştay

Bu yıl ilki gerçekleşen t-MBA Yeni Ürün Çalıştayı’na katılan Doğa Koleji öğrencileri t-MBA derslerinde temelini edindikleri işletme ders konularını takım çalışması yaparak değerlendirdikleri ve pekiştirdikleri bir çalışma ortamında bir araya geldiler. 2-3-4 Mart tarihlerinde Antalya’da gerçekleşen t-MBA Çalıştayı’nın ilk günü yazar Ahmet Şerif İzgören’in “Değerlerle Yönetmek” eğitimi ile başladı. Adalet, takım oyuncusu olmak, liderlik ve motivasyon konularına değinen İzgören, t-MBA Eğitim Modelinin öğrencilere sağladığı imkanlar dolayısıyla Doğa Kolejinin farkına vurgu yaptı. İzgören’in faydalı sunumundan sonra çalıştay programı t-MBA Bölüm Başkanı Jalan Korkmaz’ın “Girişimcilik” eğitimi ve t-MBA Öğrenci Meclisleri Başkanı Betül Erok’un “Takım Çalışması” eğitimi ile devam etti.

t-MBA Yeni Ürün Çalıştayı’nın ikinci gününde öğrencilirimiz takımlar halinde çalışarak tasarım odaklı düşünme teknikleriyle yeni bir ürün ortaya çıkarıp ürün sunumlarını gerçekleştirdiler. Kıyasıya bir rekabet ortamının yaşandığı bu günde öğrencilerimiz problem çözme, yaratıcı düşünme, birlikte çalışma, karar verme, zaman yönetimi ve sunum yapma yeteneklerini geliştirme fırsatı elde ettiler.

Çalıştayın son gününde öğrencilerimiz n11.com Marka ve Pazarlama Müdürü Ömürden Sezgin’in “Markanı Baştan Yarat” eğitimine katıldılar. Markaların görüntü ve ses ile çağrıştırdıkları ve vermek istedikleri mesajlar üzerine konuşan Sezgin, patent konusunun öneminden de bahsetti.

Eğitimin ardından öğrencilerimizin heyecanla bekledikleri çalıştayın kazananları açıklandı. Üçüncülük Özlüce ve Ataşehir kampüsleri öğrencileri ile paylaşılırken ikincilik ödülü Erzincan kampüsü öğrencilerine gitti. Çalıştayın birinci gelen çalışması ise Ankara kampüslerimiz İncek, Batıkent, Çayyolu ve Eryaman kampüslerinin birlikte çalışan öğrencileri oldu.
Program sonunda sertifika ve madalyalarını alan öğrencilerimiz fikir zenginliği ve sinerjinin yaratıldığı çalıştaydan pek çok akademik ve sosyal kazanımla ayrıldılar.