TOEG YOL HARİTASI

TEOG sonuçlarının açıklanmasıyla tercih ve yerleştirme süreci başladı. 6 Temmuz'da başlayan TEOG tercih süresi 15 Temmuz'a kadar devam edecek. Doğa Okulları olarak bu süreçte tüm öğrencilerimize ve velilerimize uzman rehberlik kadromuzla danışmanlık vermeye devam ediyoruz.

ETİKETLER : teog tercihleri nasıl yapılır , teog tarihleri , e okul , teog puan hesaplama , teog sonuçları , teog nedir , teog ne zaman

Önemli Tarihler

• 8 Haziran 2015: Ortak Sınav Puanlarının İlanı

• 30 Haziran 2015: Tercihlere Esas Puanların (YEP) İlanı

• 30  Haziran - 5 Temmuz 2015: Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri

• 6-15 Temmuz 2015: Yerleştirme İşlemleri için tercihlerin alınması

TEOG tercihleri e-okul sisteminden, öğrencinin TC kimlik numarası, okul numarası ve sınav sonuç belgesinde yer alan güvenlik numarası girişleri yapılır,

Açılan sayfada  öğrenci özel okula kayıt yaptıracağım yada tercih yapacağım  butonlarından birini işaretler;

Tercih işlemi yapılacak ise 25 adet yapıldıktan sonra öğrencinin bağlı bulunduğu okul müdürlüğü tarafından https://e-okul.meb.gov.tr linkinden okul yönetim şifresi girilerek onaylama işlemi yapılır. Onaylama işleminin ardından onay kağıdının kopyası veli ile paylaşılır.

• 14 Ağustos 2015; yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanların açıklanması ve boş kontenjanların açıklanır. Yerleştirme sonuçları öğrencinin TC kimlik numarası ile www.meb.gov.tr linkinden öğrenilir.

• 17-21 Ağustos: yerleştirmeye esas nakil başvuruların alınması (Öğrencinin Bağlı Bulunduğu Okuldan 3 Adet Tercih Şeklinde Yapılır)

• 24 Ağustos 2015: Yerleştirmeye esas nakil sonuçlarının açıklanması

• 24-28 Ağustos 2015: Yerleştirmeye esas nakil başvuruların alınması
    (Öğrencinin Bağlı Bulunduğu Okuldan 3 Adet Tercih Şeklinde Yapılır)

• 31 Ağustos 2015; Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçlarının Açıklanması

• 31 Ağustos-4 Eylül 2015: Yerleştirmeye esas nakil başvuruların alınması
    (Öğrencinin Bağlı Bulunduğu Okuldan 3 Adet Tercih Şeklinde Yapılır)

• 7 Eylül 2015: Yerleştirmeye esas nakil sonuçlarının açıklanması
    (Öğrencilerin Okul Kayıtları Milli Eğitim Tarafından Otomatik Olarak Yapılır)
*Erken kayıt avantajları ve özel okul başvuruları devam ederken Türkiye’nin en büyük k12 eğitim kurumu olan Doğa Okulları yeni eğitim-öğretim yılına hazır… Özel okullara kayıt sürecinde Doğa'yı tercih edecek olan veliler; erken kayıt formu ile Doğa Okulları'na ulaşabiliyor ve ayrıcalıklarla dolu bir eğitim sürecine dahil oluyorlar. Her yıl YGS, LYS ve TEOG gibi ortak sınavlarda Türkiye’nin en başarılı okulu olan Doğa, özel okul erken kayıt döneminde öğrencilere sportif ve akademik başarılarına göre %100’e varan burs imkanı da sunuyor. Bu yıl uygulanmaya başlanan ve özel okul başvuruları esnasında devlet tarafından verilen eğitim desteği de Doğa'da sizi bekliyor!