TÜBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI BÖLGE SERGİSİ'NDE 11 PROJEMİZE ÖDÜL

Doğa Koleji öğrencileri bu yıl da TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Yarışması'nda rekor katılımla yarıştı. 11 projemiz ödüllendirilirken 2 projemiz Türkiye finallerinde yarışacak.

ETİKETLER : tübitak projeleri , bölge sergisi , tübitak lise araştırma projeleri , doğa koleji başarı

Proje modelli eğitim anlayışıyla, bilimsel araştırma projelerinde her yıl rekor başarılar elde eden Doğa Koleji öğrencileri, bu yıl toplam proje sayısında 3214’e ulaşarak özel okullar arasında yeni bir rekora imza atarken; TÜBİTAK projeleriyle de fark yarattı.

20 Aralık 2018’de başlayan ve 7 Ocak 2019’da son bulan başvuru sürecinde toplam 619 proje geliştirildi. Doğa Koleji öğrencilerinin hazırladığı 34 TÜBİTAK Projesi ilk aşamayı başarıyla geçti. Ödül alan projeler; Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında geliştirildi.

Yarışmada ödül almaya hak kazanan öğrenciler, Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle ile bir araya gelerek başarılarını kutladı.

Öğrencilerle projeleriyle ilgili sohbet eden Lüle, projelerin geliştirilerek geleceğe aktarılması konusunda önerilerde bulundu. Bilimsel süreç becerilerini lisede TÜBİTAK proje yarışmasıyla kanıtlayan öğrencilere kariyer hedeflerine ulaşma konusunda önlerinin açık olduğunu söyleyen Ali Rıza Lüle, daha lisedeyken patent alan projelerle ilgili öğrencileri kutlarken ailelerin de çocuklarını desteklemesinin bu başarıyı getirdiğini ifade etti. Laboratuvar çalışmalarında ve teknolojik tasarımlarda başarının tekrar tekrar deneyerek, vazgeçmeyerek geldiğini söyleyerek her zaman çalışkan olmanın ve hedeflerin peşinde koşmanın başarıyı getirdiğini vurguladı.

İlk Aşamayı 34 Proje Geçti!

Adana’dan 1, Ankara’dan 5, Bursa’dan 4, Erzurum’dan 1, İstanbul Asya bölgesinden 12, İstanbul Avrupa bölgesinden 4, İzmir’den 1, Konya’dan 4, Malatya’dan 1 ve Samsun’dan 1 proje olmak üzere toplam 34 proje 25-27 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleşen bölge sergisine davet edildi.

TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Biyoloji alanında iki projemiz birinciliği kazanarak yine fark yarattılar. 28 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşen ödül töreninde 34 proje ile katılım gösteren Doğa öğrencileri 11 bölge de birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecesi almaya hak kazandı.

Birincilik Ödülleri: Türkiye finallerine iki Biyoloji projesi yarışacak.

İstanbul Asya Bölge Sergisine davet alan Bostancı Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gökçe Kavakyanı ve Erzurum Bölge Sergisine davet alan Trabzon Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sinem Keleşoğlu ve Hande Türkmen Biyoloji alanından birincilik ödülüne layık görüldü.

İkincilik Ödülleri: Isparta kampüsü Biyoloji ve Diyarbakır kampüsü Tarih alanında ikincilik aldı.

Konya bölge sergisine davet alan Isparta Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Varol Fatih Hakan Çiftçi Biyoloji alanından ve Malatya bölge sergisine davet alan Diyarbakır Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Enes Malik Kızılay Tarih alanından ikincilik ödülüne layık görülmüştür.

Üçüncülük Ödülleri: Biyoloji, Coğrafya, Değerler, Fizik ve Tarih alanında toplam yedi derece Doğa Kolejinin!

Bursa bölge sergisine davet alan Özlüce Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden İrem Miray Işığıbol ve Ayşe Sena Taşcı ve Konya Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Aleyna Aydoğan ve Feyza Erdal Biyoloji alanından, Çanakkale Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Baturalp Terzi Fizik alanından, Ataşehir 1 Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gökdeniz Can ve Çorum Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zeynep Sude Özçelik ve Melissa Yenifidit Coğrafya alanından, Çamlıca Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hanife Bayraktar Değerler Eğitimi alanından, Şişli Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Orkun Kaan Ertaş Tarih alanından üçüncülük ödülüne layık görülmüştür.

TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge sergisine katılan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik eder, 8-12 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan Türkiye Final Sergisi’ne Biyoloji alanından katılacak olan Gökçe Kavakyanı, Sinem Keleşoğlu ve Hande Türkmen’e başarılar dileriz.

Bölge sergisine davet alan 34 projemiz için tıklayınız...