TÜRKİYE LİSELER BASKETBOL ŞAMPİYONASI'NDA ÇİFTE ŞAMPİYONLUK

Türkiye Şampiyonu olan genç kız ve erkek basketbol takımlarımız dünya şampiyonasına katılma şansını yakalayarak bir ilke imza attı!

ETİKETLER : okul sporları , spor , başarı , dünya basketbol şampiyonası , türkiye basketbol şampiyonası , liseler basket

Doğa Koleji basketbolda başarıya ve şampiyonluğa doymuyor. Türkiye Liseler Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden genç kız ve erkek takımlarımız şampiyon olarak beraber Dünya Şampiyonasına gitme şansı yakaladı.

Bugün Samsun'da oynanan final maçlarında Doğa Okulu Genç Kız Basketbol Takımımız Tercüman Koleji'ni 68-60 yenerken, Genç Erkek Basketbol Takımımız Mürüvvet Evyap Koleji'ni 65-57'lik skorla geçerek Türkiye Şampiyonu oldular. Çekişmeli geçen maçlar sonrası büyük sevinç yaşayan genç sporcularımız 17-25 Nisan tarihleri arasında Fransa'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar. Bu aynı zamanda Türkiye'de ilk defa bir okulun hem erkek hem bayan takımıyla dünya şampiyonasına katılıyor olması açısından da önemli bir başarı...

Öğrencilerimizi gösterdikleri üstün başarıdan dolayı tebrik ediyor, ay-yıldızlı formayla ülkemizi temsil edecekleri Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nda başarılar diliyoruz.

Doğa Harikaları

Daha önce 4 farklı takımla Dünya Şampiyonluğu yaşayan Doğa Okulu bu yıl Fransa'da düzenlenecek turnuvanın en favori takımları arasında... Doğa Koleji’nin Türkiye’de fırtına gibi esen ve başarısı dünyaya yayılan Genç Erkekler Basketbol Takımımı 2009’da, Genç Kızlar Basketbol Takımımız 2013’te, Genç Kız Voleybol Takımımız ise henüz birkaç ay önce Dünya Şampiyonluğu’nu tatmıştı. Genç Kızlar Hentbol Takımımızın 2014 yılında aldığı son şampiyonluk ile takım sporlarında 4. kez "Dünya Kupası" Türkiye’nin ve Doğa Koleji’nin olmuştu.