VEX ROBOTICS OFF-SEASONS TURNUVASI 5-6 MAYIS'TA ANKARA ÇAYYOLU KAMPÜSÜNDE!

VEX Robotics Off-Seasons heyecanı şimdi Ankara'da! Doğa Koleji Çayyolu Kampüsü'nün ev sahipliğinde gerçekleşecek turnuva 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

ETİKETLER : vex robotik , stem , kodlama ve robotik eğitimi , doğa koleji ankara , doğatec , eğitim teknolojileri , robot kodlama

Dünyada olağanüstü hızla gelişme gösteren robotik bilimi ile genç yaşlarda tanışan öğrenciler, yıl içerisinde yapmış oldukları tasarımları sunmak ve verilen görevleri yapmak için Doğa Koleji Ankara Çayyolu kampüsü ev sahipliğinde VEX Robotics Off-Seasons turnuvasında buluşacaklar.

2 gün sürecek etkinliğin ilk günü, ilkokul ve ortaokul takımları için robotların yapım aşaması bitmemiş takımlar robotlarını hazırlayacaklar ve pratik yapacaklar. Öğleden sonra ise, gün sonuna doğru inspectiondan geçilecek. Birinci gün katılmayan takımlar ikinci gün sabah inspection işlemi gerçekleştirebilecek. Lise takımları ise öğle arasına kadar robot yapımlarına devam edecek ve sonrasında inspectiondan geçecekler. Öğleden sonra saat 13.00’da lise takımları turnuvaları başlayacak. Verilecek ödüller için seçilecek jüriler, alanına hakim lise öğrencileri, öğretmenler, turnuva sorumluları, Eğitimde İnovasyon Derneği gönüllüleri ve üniversite öğretim üyelerinden oluşacak.

Yer: Doğa Koleji Ankara Çayyolu Kampüsü / İletişim ve ulaşım bilgileri için tıklayınız...
Tarih: 5 -6 Mayıs 2018

VEX; Dünyanın En Büyük Robotik Etkinliği

Robotics Eğitim ve Yarışma Vakfı tarafından düzenlenen VEX Robotics Yarışması, 40’tan fazla ülkeden 18.000 takımın 1350 oyunda yarıştığı, ortaokul ve liselere yönelik dünyanın en büyük robotik etkinliğidir. Bu yarışmada her yıl heyecanlı bir mühendislik problemi oyun formatında verilir. Öğrenciler öğretmenleri ve mentorları rehberliğinde robotlar yapıp yıl boyunca düzenlenen yarışmalara katılırlar.

Bu yarışmalarda önemli mühendislik becerileri ile birlikte öğrenciler ekip çalışması, iletişim, işbirliği, proje yönetimi ve eleştirel düşünme gibi hayat becerilerini de kazanırlar. Katılımcılarının %95’inin STEM konu alanlarına ilgi duyması ve STEM’le ilgili kariyerlere yönelmesi VEX Robotics Yarışması’nın öğrencileri geleceğin mucitleri olmaya hazırladığının bir kanıtıdır.
Robotik Eğitim ve Yarışma Vakfı tarafından düzenlenen VEX Yarışmalarında takımlara oyun tabanlı bir mühendislik mücadelesi çerçevesinde birbirlerine karşı oynayacak bir robot tasarlama ve yapma görevi verilir.

Bu yarışmalarda öğrencilerin sınıfta öğrendikleri STEM kavramları da ekip çalışması, liderlik, iletişim ve daha fazla yaşam boyu becerileri öğrenirken test edilir. Turnuvalar yıl boyunca yerel, bölgesel, ulusal kapsamda yapılır ve her Nisan ayında VEX Robotics Dünya Şampiyonası’nda sonuçlanır.