YÜZMEDE TÜRKİYE REKORLARI DOĞA'NIN!

Doğa'nın genç yüzücüleri, Antalya ve Muğla'da düzenlenen yarışmalarda kendi kategorilerinde sayısız başarıya imza atarken yeni Türkiye rekorlarının da sahibi oldu.

ETİKETLER : spor başarısı , yüzme şampiyonası , antalya doğa , Turkcell Kısa Kulvar Kulüpler Türkiye Şampiyonası , antalya yüzme şampiyonası , itü eta doğa koleji

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencilerimiz Antalya’da düzenlenen Kulüpler İl Yüzme Şampiyonası'nda 19 birincilik, 17 ikincilik, 11 üçüncülük kazanırken 11-13 Aralık tarihleri arasında Muğla’da düzenlenen Turkcell Kısa Kulvar Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nda 30 birincilik, 22 ikincilik ve 7 üçüncülük elde etti. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Öğrencilerimizin sadece sınav başarısına odaklanmamalı, sportif faaliyetlere katılımlarını desteklemeliyiz. Spor, akademik gelişimin bir parçasıdır” dedi.

Antalya'da 13 Yaş Erkekler kategorisinde yarışan öğrencilerimiz Emin Batur Albayrak; 800 metre serbest dalında 08:31:07, 400 metre serbest dalında 04:07:39,1500 metre serbest dalında 16:18:98 dereceleriyle, Emre Sarp Zeytinoğlu ise; 200 metre kelebek dalında,02:10:95 dereceleriyle Türkiye rekorlarını kırarak önemli bir başarıya imza attılar.

MUĞLA'DA YENİ TÜRKİYE REKORLARI

11-13 Aralık tarihleri arasında Muğla’da düzenlenen Turkcell Kısa Kulvar Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nda ise yine Antalya kampüsü öğrencilerimiz 29 birincilik 21 ikincilik,7 üçüncülük; Ankara Çayyolu kampüsü öğrencilerimiz de 1 birincilik, 1 ikincilik elde ederek başka bir başarının mimarı oldular. Bu yarışlarda İTÜ ETA Vakfı Antalya Kampüsü öğrencilerimizden Sevim Eylül Süpürgeci 17:18:09 ile 1500 metre Serbest Kızlar dalında, Emir Batur Albayrak ise 08:14:46 ile 400 metre Serbest Erkekler dalında kendi rekorunu egale ederek "Türkiye Rekoru" kırdılar.

Genç sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.