6.06.2016 | Doğa Koleji

ETİKETLER: resim, yarışma,

Mersin doğa koleji tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen ’Ahmet Yeşil Resim Yarışması’na ilgi büyük oldu. Yerelde 670, ulusal ve uluslar arası boyutta ise 3 bin 200 öğrencinin katılım gösterdiği yarışmada, birbirinden güzel resimler ortaya çıktı. Doğa Koleji’nin Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlediği resim yarışmasına bu yıl da katılım yüksek oldu. Ünlü ressam Ahmet Yeşil’in isminin verildiği yarışmaya, 40 ülkeden 4 bine yakın çocuk katıldı. 5-13 yaş grubu çocukların katıldığı yarışmada, birbirinden güzel resimler ortaya çıktı. Okulun spor salonunda jüri üyeleriyle resimleri değerlendiren Ahmet Yeşil, ödül alacak resimleri seçerken çok zorlandıklarını söyledi. Her yıl daha iyi resimler geldiğini vurgulayan Yeşil, “5-7 yaş grup en zor grup. En iyi resimlerde oradan çıkıyor. Çünkü tam bir naif çocuk resmi. Bu yaş grubunda çok zorlanıyoruz. O yüzden final bölümünde kazananı belirlemek çok zor oluyor. Çocukların kelime hazneleri yetersiz olunca kendilerini resimle ifade edebiliyorlar. Yaşları büyüdükçe kelime hazneleri gelişince, bu sefer resim kalitesi düşüyor. O yüzden en zorlu seçim 5-7 yaş grubunda oluyor” dedi. “YARIŞMADA DERECE GİRENLERİN YÜZDE 80’İ GÜZEL SANATLAR OKUYOR” Kendi adına böyle bir yarışmanın düzenlenmesinin güzel bir duygu olduğunu belirten Yeşil, “Mersin’de yaşayan bir sanatçı olarak uluslararası boyutta böyle bir yarışmanın olması gururlandırıyor. Hem kurum hem de çocuklar bu yarışmada birçok değeri kazanıyorlar, geleceğe dönük sanatçı adayları çıkıyor. Birçok okul yarışma yapıyor ama bir sanatçının adıyla böyle bir yarışma yapılması olumlu katkılar sağlıyor. Bende bu konuda her zaman özveriyle çalışıp, arkadaşlarla birlikte katkı sağlamaya çalışıyorum. Biz yerelde kalmayarak bu yarışmayı uluslararası yaptık. Çünkü çocukların belleğinde daha net kalıyor. Yarışmaya katılan çocukların Mersin algısı belleklerinde hep kalacaktır. O yüzden uluslararası olması önemli. En önemlisi de 15 yıldır yapılan bu yarışmada dereceye giren, ödül alan çocukların yüzde 80’i güzel sanatlar okuyor. Okuyanlarda ya akademisyen ya resim öğretmeni ya da profesyonel sanatçı oldular. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.