Haber ve Etkinlikler

DÜNYA 2.LİĞİ ve 7.LİĞİ DOĞA'NIN

2022 Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Doğa Koleji Genç Erkek ve Genç Kız Basketbol Takımları şampiyonadan dünya 2.liği ve dünya 7.liği ile döndüler.


Dünya Liseler Arası Basketbol Şampiyonası'na bu yıl da Doğa Koleji damgasını vurmaya devam ediyor. Genç kız ve genç erkek kategorilerinde mücadele eden Genç Erkek Basketbol Takımımız ve Genç Kız Basketbol Takımımız Türkiye finalinden galip çıkarak Türkiye Şampiyonu oldular.

Dünya Şampiyonluğu için Sırbistan’ın Belgrad şehrinin yolunu tutan takımlar başarının bayrağını orada da bırakmadı. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Şampiyona 28 Eylül’de sona erdi.

Grup maçlarıyla başlayan turnuvanın ilk gününde lk gün erkeklerde Tayvan’ı 76-42’lik skorla mağlup eden Doğa Koleji, kızlarda Nijerya’ya 49-39 yenildi. Şampiyona’nın ikinci gününde erkek takımımız 64-45'lik skorla Macaristan mücadelesini kazanırken kız takımımız 63-23  kazandığı maçta Şili’yi mağlup etti. Son grup maçında ise erkek takımımız Nijerya'yı 83-52, kız takımımız da Bulgaristan'ı 64-59 yenerek çeyrek finale yükseldi. Kıyasıya mücadele ile geçen çeyrek final karşılaşmalarında genç erkek takımımız Yunanistan temsilcisini 89-47 yendi. Genç kızlarımız ise Slovenya takımına 32-44 mağlup olarak klasman maçlarıyla şampiyonaya devam etti ve dünya 7.liği ile yurda döndü.

Yarı final maçında rakibi Brezilya’yı 64-57’lik skorla mağlup eden erkek takımı, şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı. Şampiyonluk maçında, ev sahibi Sırbistan’la zorlu mücadeleye giren Doğa Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı bu önemli maçı 90-97 skorla kaybederek dünya 2.si oldu. Çeyrek finalde elenen Genç Kız Basketbol takımı ise klasman maçlarında rakibi Brezilya’yı 57-37 yenerek dünya 7.si olarak şampiyonayı tamamladı.

Genç sporcularımızı tebrik eder, bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimize, antrenörlerimize, idarecilerimize ve onların bu başarılarına çok büyük katkısı ve desteği olan spor koordinatörlüğümüze teşekkür ederiz.







 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL